sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Palm Beach Zoo; Florida


Kun matkustaa lasten kanssa, eläintarha on usein koko perheelle sopiva vierailukohde. Miamin liepeillä eläintarhoja on useita ja me tehtiin valinta yrittäen päätellä missä selviäisi vähäisimmillä ruuhkilla sekä liikenteessä että paikan päällä. Oletus oli, että lähimpänä Miamia olisi eniten turisteja (ja kaikkia muitakin), joten suunnattiin poispäin kohti pohjoista Palm Beachin eläintarhaan. Fort Lauderdalesta hurautettiin sinne vajaassa tunnissa (Siis matkahan ei ole pitkä, mutta se liikenne...). Portilla vähän epäilytti, että tuliko valittua väärä paikka, kun muilla perheillä näytti olevan mukana ihan polvenkorkuisia natiaisia, mutta pelko oli turha. Paikka oli ihan loistava rauhalliselle kävelylle helteisenä päivänä ja koko perhe viihtyi.

Eläimiä oli paljon ja olihan niillä Floridan ilmastossa ihan eri olosuhteet kuin meillä pohjolassa. Varsinkin erilaisia lintuja oli paljon ja lisäksi apinoita, laiskiaisia, kissaeläimiä, kilpikonnia, karhuja, muurahaiskarhuja ja vaikka mitä. Osa jopa vaikutti jotakuinkin tyytyväiseltä olemiseensa. Santun omaatuntoa helpotti lukea, ettei eläimiä oltu vangittu vain ihmisten huviksi, vaan ainakin osa oli alun perin vahingoittuneita, joita ei hoidon jälkeen ole voitu palauttaa luontoon.

Itse alue oli puistomainen ja vehreä. Oikeastaan koko ajan sai kulkea puiden varjossa. Mukavaa oli myös se, että ympäri puistoa oli automaatteja, joista sai kolikolla kourallisen linnunruokaa ja alueella asuvia lintuja sai syöttää. Mulla olikin koko ajan sortsin tasku täynnä ruokaa ja sainkin sen avulla aika värikästä seuraa esim. riikinkukoista. Palm Beach Zoo oli muutenkin jotenkin kodikkaan leppoisa eläintarha ilman turhaa prameilua. Varmaan siinä on syy, miksi siellä näyttää käyvän paljon pieniä lapsia.

Kaiken kaikkiaan Palm Beach Zoo oli kiva kokemus, mutta jos ehtii matkan aikana valita vain yhden "luontokohteen", suosittelen kuitenkin ennemmin retkeä Evergladesin kansallispuistoon, ellei siellä ole aiemmin käynyt. Se on käyntikohteena ihan uniikki, kun taas eläntarhoja löytyy ympäri maailmaa. Joka tapauksessa meillä oli hauska retkipäivä, jonka jälkeen oli ihanaa pulahtaa hetkeksi altaaseen uimaan ja rentoutumaan. Ehtisipä aina viettää perheen kanssa aikaa näin!


4 kommenttia:

 1. Kuinka voi lintu olla kaunis, flamingo ♥ Ja ihan kuva myös sinusta! Varmasti mukava reissu, muurahaiskarhu olisi mukava nähdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös olekin! En ollut aiemmin nähnyt amerikanflamingoja, jotka oli väriltään vähän enemmän oransseja kuin ne tavalliset flamingot. Molemmat on kyllä upeita <3

   Ja kiitos vaan; sulauduin aika hyvin maastoon tuossa lehtipaidassani :)

   Poista
 2. Kiva olisi tuolla päästä käymään.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Paikka oli kyllä tosi kiva. Mutta mun mielestä eläintarhat onkin melkein aina :)

   Poista