maanantai 10. huhtikuuta 2017

Nyhtöleipää ranskanleivästä


Kaupassa käydessä katse osui ranskanleipään, joka aiheutti välittömän mielleyhtymän sulaneeseen juustoon. Tuo lapsuuden arkinen vehnäpötkylä, tutummin ranskis, alkaa olla melko nostalginen klassikkoherkku. Kukapa 70-luvulla syntynyt ei olisi lapsuudessaan nautiskellut koulun jälkeen ranskanleipää, lauantaimakkaraa ja kylmää maitoa? Aku Ankan kera, tietenkin!


Vähän modernimmin mentiin tällä kertaa kuitenkin, ja ilman lauantaimakkaraa. Ranskiksesta kehkeytyi kahden juuston nyhtöleipä. Tällaiselle juustohirmulle ihan vastustamaton kiusaus!

Nyhtikseen tarvitset:
1 ranskanleipä
1 mozzarellapallo
Juustoraastetta
Margariinia

Leikkaa leipään ristikkäisiä viiltoja ja laita niihin vähän margariinia. Täytä viillot juustoraasteella ja mozzarellaviipaleilla. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Voila! Ihanan juustoinen herkku on valmis!


16 kommenttia:

  1. Nam!😋
    Kyllä tuli lapsena ranskanleipää välipalana syötyä kera kylmän kaakaon. Aku ankkaa lukien!😂
    Minun leivän päällä oli edam juustoa!
    Kivaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä varmaan monelle ranskanleipä aiheuttaa makumuistoja lapsuudesta 😊 Kivaa iltaa!

      Poista
  2. Kiitos aivan ihanasta vinkistä. Tuota aion kyllä kokeilla. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Kannattaa kyllä kokeilla. Juuston lisäksi leipään voi lisätä vaikka tuorejuustoa tai yrttejä, nam!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Se on tosi hyvää! Mut mä tykkäänkin melkein kaikesta missä on juustoa 😂

      Poista
  4. Tälläiselle juustohirmulle kokeilemisen arvoinen resepti;) Voisin nimittäin elää pelkällä juustolla ja jugurtilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama juttu😊 Lempiherkkuja molemmat!

      Poista
  5. Voih, tuo muisto...tuore ranskis, lauantaimakkara, maito ja juuri postilaatikosta haettu Akkari!
    Olipa kiva kun toit sen elävänä mieleeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla monelle tuttu yhdistelmä lapsuudesta😊

      Poista
  6. Nams! Ihanan näköinen leipä!
    Kiva blogi sinulla!
    Ihanaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää juustosta, niin varmasti maistuu! Kiitos paljon ja kivaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  7. Voi mitä herkkua, täytyy ehdottomasti joku ilta tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo tehdä ja on tosi hyvää. Meillä maistuu koko perheelle😊

      Poista
  8. Taatusti ihan megahyvää, nam! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään juustosta niin paljon, että tää on kyllä ihan superherkkua 😊

      Poista