maanantai 12. maaliskuuta 2018

Ruokaisa couscous-salaatti ja talven tunnelmointia




En malttaisi millään päästää irti talvesta. Ennen matkalle lähtöä pelkäsin hirveästi, että takaisin tullessa talvi on ohi ja lumet sulaneet. Onneksi niin ei ollut! Kireänä paukkuva pakkanenkaan ei palatessa haitannut, kun päällimmäisenä mielessä oli helpotus ja ilo siitä, että saa vielä nauttia parhaimmista talvikeleistä. Sillä sitähän helmi-maaliskuu hyvällä tuurilla on! Parasta talvea! Kun valo lisääntyy, hanki hohtaa, linnut livertää ja aurinko alkaa lämmittää. Luopumisen tuska kauhistuttaa ja yritän tankata varastoon pakkaskelejä. Ei voi tietää montako vuotta taas vierähtää, ennen kuin seuraavan kerran lumi riittää hiihtämiseen ja pulkkamäkeen tai järven jää kantaa luistelijaa.

Ulkona liikkuminen ja valon lisääntyminen on saanut ruokavalionkin kevenemään ihan huomaamatta.  Jos pimeät illat ja joulun läheisyys sai rapistelemaan suklaalevyn kääreitä, on kevät saanut keräilemään kaupasta värikkäitä hedelmiä ja vihanneksia. Ruokaisa couscous-salaatti olikin mukavan täyttävä mutta keveä lisäke sunnuntain lounaalle siinä jääretken ja hiihtolenkin välissä.


1 dl couscousta
1 dl vettä
Ripaus suolaa

1/2 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl appelsiinimehua
Ripaus sokeria

Pehtoorinsalaattia
Puolikas paprika
Kirsikkatomaatteja
1 Apetinan feta-oliivi snackpack

Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä ja lisää suola ja couscous. Sekoita ja anna hautua kypsäksi kannen  alla n. 6 minuuttia. Sekoita uudelleen ja jäähdytä.

Leikkaa puolikas sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle öljy, appelsiinimehu ja sokeri ja sekoita. Jätä marinoitumaan.

Revi salaatit ja pilko paprikat ja tomaatit salaattikulhoon. Sekoita mukaan kypsä couscous ja marinoituneet sipuliviipaleet.



6 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköinen salaatti!
    Itse odotan jo kovasti, että lumi sulaa oikean kevään tieltä.
    Valon lisääntyminen on kyllä niiin ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti oli oikein hyvää :) Valon lisääntymisestä tykkään, mutta en yhtään lumen sulamisesta ja sen alta paljastuvasta sotkusta. Parasta olisi, jos maaliskuusta voisi hypätä suoraan kesäkuun lämpöön.
      Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Nam miten hyvältä näyttää. Nyt on kylmää taas luvassa, mutta josko se kevät sieltä tulisi <3 Ihanaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Minusta on ihanaa, että pakkanen vielä palasi. Aion nauttia siitä loppuviikon ihan täysillä :) Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Herkullisen näköinen ja kuuloinen salaatti ja kauniit talviset kuvat! Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista