torstai 22. maaliskuuta 2018

Muraaleja, graffiteja, seinämaalauksia; kannatan!




Meidän hoodeilla rakennetaan tällä hetkellä paljon uutta. Tosin myös puretaan vanhaa pois alta. Vanhan purkamisessa on yksi erityisen paljon mieltä ilostuttava juttu. Se on purkutaide! En ole pannut merkille, onko tämä nykyisin ihan normikäytäntö, että vanhoihin taloihin saa taiteilla ennen kuin rysähtää, mutta kyllä ainakin pitäisi olla. Niin paljon maalaukset ilahduttavat katukuvassa!

Selailin kännykästäni vanhoja kuvia ja ihailin kotikaupunkia viime kesänä piristänyttä katutaidetta. Nyt niistä suurin osa on jo poissa ja jäljellä on pelkkää betonipölyä purettujen talojen jäljiltä, mutta kivalta näytti edes sen hetken <3

Seinämaalaukset on iät ja ajat jakaneet mielipiteitä aika vahvistakin. Niitä on pidetty töhrimisenä ja sotkuna, mutta kuka tällaisia kuvia voisi pitää töhrynä? Nykyaikaisissa kuvissa näkyy kauneutta, herkyyttä, hauskuutta, väriä, kanannottoja, mutta ennen kaikkea taitoa! Asenneilmasto selvästi lämpenee maalausten suhteen, kun niitä nykyisin ilmaantuu katukuvaan enemmän ja enemmän ja ihan luvan kanssa. Minä tykkään!





6 kommenttia:

 1. Onpa upeita!
  Kyllä nuo piristävät maisemaa!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. On kyllä niin hienoja♥ Taitava saa olla että tuollaisia pystyy loihtimaan:) Noita saisi olla enemmänkin:) Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan :) Tuo ensimmäisen kuvan nainen on mun suosikki ja ihan harmittaa, että kyseinen talo purettiin. Tai ei se talo, mutta tuo teos!
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Mä tykkään kans! Ja noita muraaleja katselis mielellään muidenkin kuin purettavien talojen seinissä. Toivotaan, että niitä saadaan lisää tuon yhden lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta ne oli hienoja ja on harmillista, että kaikki muut oli purkutaloissa, paitsi tuo yksi. Ehkä me vielä saadaan niitä lisää katukuvaan :)

   Poista