sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Vuokasämpylät valkosipulilla




Aurinkoinen palmusunnuntai vetelee viimeisiään. Meillä ei enää nuorimmainenkaan lähtenyt virpomaan, paitsi viime hetken paniikissa kävi yhdessä naapurissa ja tuli onnellisena hymyillen takaisin: vitsaa vastaan oli palkkaa tullut. Selvästi pientä luopumisen tuskaa oli aistittavissa, kun yksi rakkaista lapsuuden perinteistä piti jättää pienemmille noidille ja velhoille.

Pääsiäisen kolkutellessa jo nurkan takana lisäsin sämpylöihinkin ripauksen pääsiäisen makuja. Ainakin mun mielestä valkosipuli ja rosmariini liittyy pääsiäiseen. Ja juusto nyt kuuluu jokaiseen juhlaan, niin kuin arkeenkin :D Sämpylöistä tuli aika hyviä, pitkälti tuon ihanan, pehmeän ja venyvän mozzarellan ansiosta. Ne täyttikin vatsaa mukavasti bataattikeiton lisänä.


2,5 dl vettä
25 g hiivaa
5 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi
1,5 tl rosmariinia
0,5 dl öljyä
1 mozzarellapallo

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää erissä jauhot ja kaurahiutaleet, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.

Murskaa valkosipuli kippoon ja lisää rosmariini ja öljy.

Pyörittele taikinasta 6 sämpylää vuokaan ja voitele valkosipuli-öljyllä. Kaada loput öljyt mausteineen sämpylöiden päälle. Viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet sämpylöiden väleihin. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.


Melkein sanoisin, että nämä onkin parhaimmillaan jonkun ruuan lisänä; varsinkin keiton. Valkosipuli ei välttämättä ainakaan mua esimerkiksi aamupalalla houkuttele :)

-Hanna

12 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköisiä sämpylöitä! Hyvää pääsiäisviikkoa☀️

    VastaaPoista
  2. Mm mm... ihanan näköisiä ja varmasti maukkaita!
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ompas ihanan herkullista, nam. Sämpylät menee ehdottomasti kokeiluun, kunhan taas annan itselleni luvan niitä syödä:) Mukavaa pääsiäisviikkoa Hanna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä olivat ja melkein voisi lisätä valkosipulia vähän reilummin on :) Kivaa pääsiäistä teille!

      Poista
  4. Aijai näyttää jumalaisilta, joskus parikymppisenä tein vuokasämpylöitä ja sisään laitoin homejuustoa. Miksi sen reseptin olen unohtanut, mutta taidanpa kokeilla näitä sinun, kaikki tarvikkeetkin löytyy.

    Kivaa uutta viikkoa Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Tiia, ehkä se oma reseptikin palautuu sitten mieleen :) Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä!

      Poista
  5. Kuulostaa niin herkullisilta sämpylöiltä.
    Kiitos ohjeesta!
    Hyvää uutta viikkoa!💕

    VastaaPoista
  6. En kestä, miten herkullisen näköisiä! 😍😋😋

    VastaaPoista