lauantai 31. maaliskuuta 2018

Suussa sulava kinderpiirakka




Hui-jui! Melkein alkoi paniikki iskeä, kun en meinannut löytää aiemmin käyttämääni kinderpiirakan ohjetta. Vaan turhaan; onhan noita ohjeita pilvin pimein ja löytyi se tuttu ja turvallinenkin pienellä etsimisellä. Maitosuklaan ja valkosuklaan liitto on vaan niin herkullinen, etten muita suklaamunia syökään (uudenvuodenlupaus!) ja sama makupari toimii myös piirakassa. Vähän kuin mokkapalat ilman mokkaa ja valkosuklaalla täydennettynä. Nam! Pääsiäisen herkutteluputki huomioiden on varsin hyvä, että olen tänään joogan lisäksi käynyt jo kolmesti kävelyllä, kiitos mahtavan sään.

Aurinkoiset vapaapäivät on saaneet siirtymään aika lailla lomafiiliksiin. Ihan kuin tässä olisi pidempäänkin lomalla, kun lapsetkin on olleet poissa kotoa. Eilisilta menikin Mikan kanssa kaksin leffan ja irtokarkkien parissa. Uuuups! Sokerikiintiö alkaa pikkuhiljaa täyttyä, mutta pääsiäisen pyhinä en moisesta välitä. Vielä on lupa herkutella, mutta arkena saa taas sokeri jäädä.

Kinderpiirakkaa oli tänään leivottava, kun lapset palautui kotiin; toinen bileistä, toinen kummien luota kyläilemässä. Jatkossa ohjekin on niin hyvässä tallessa, ettei toiste tarvi hätäillä :D



Kinderpiirakka (pellillinen)

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaalea kreemi:
150 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
5 dl tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmitä huoneenlämpöinen margariini vatkaimella. Mausta vaniljasokerilla ja lisää tomusokeri erissä. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kreemi pohjalevyn päälle.

Suklaakuorrutus:
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata
Sulata maitosuklaa mikrossa ja levitä jähmettyneen kreemin päälle. Sulata valkosuklaa mikrossa ja valuta tai pursota koristeeksi piirakkalevyn pinnalle.



Tää tahmaisen suklainen piirakka on vaan  niin hyvää, että puolivahingossa tulee syötä vähän liikaa. Saattaa olla, ettei varsinaisia kindermunia tämän jälkeen teekään mieli enää ollenkaan :)
Mutta hei, huomenna paistaa vielä aurinko ennen maanantaiksi ennustettuja lumisateita. Nautitaan siis auringosta, keväästä ja suklaasta. Ihanaa pääsiäistä!

-Hanna

10 kommenttia:

  1. Kinderpiirakka on yksi minunkin osaamistani jutuista..en ole nimittäin mikään jauhopeukalo😊Hyvää pääsiäistä...kiva blogi sinulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kristiina❤️ Ihanaa pääsiäisenaikaa sinulle!

      Poista
  2. Kinderpiirakka on niin hyvää eikä sitä tarvitse kuin pieni pala niin makeanhimo on karkoitettu. Oiken ihanaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan Nanni, se ON hyvää! Olisinkin pitäytynyt siinä yhdessä palassa :) Mutta toisin kävi: ensin maistelin taikinaa, sitten kaavin kulhot suihini, piirakkaa leikatessa piti maistaa vähän ja sitten kun kahvivieraat saapui söin vielä lisää. Loppuillasta voinkin sitten pahoin... Ahneella on *** loppu ;)

      Poista
  3. Aivan ihana resepti, tätähän voisikin kokeilla tosiaan piirakkana, kun se oma juustokakku versio meni ihan päin mäntyä.

    Mukavaa pääsiäisen jatkoa Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Tiia, tämän ei ole vaikea tehdä ja on kyllä tosi hyvän makuinen. Vähän liiankin herkullinen, kuten tuossa Nannille kerroinkin :)

      Mukavia pääsiäispyhiä sinullekin!

      Poista
  4. Kuullostaa syntisen hyvältä tuo piirakka! Itse en ole edes maistanut tuota.
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä on ihan syntisen hyvää, jos vaan suklaasta tykkää :) Ja maanantai on mukavin pitkään aikaan kun sen saa viettää vapaapäivän merkeissä! Mahtavaa uutta viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Tämä jäi tekemättä, mutta nyt on ohje täälläkin tallessa :)

    Mukavaa viikonjatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, milloin tahansa voi olla oikea hetki suklaiselle piirakalle :) Leipomaan vaan kun makeanhimo iskee!

      Poista