sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Huijarin browniet (ilman sokeria ja jauhoa)



Yllätin itseni ja selvisin viikosta vain niillä kahdella sallitulla herkkupäivällä. Tällä kuluneella viikolla ne olikin helppo lukita kalenteriin, koska oli vappu ja viikonloppuna teatterissa käynti. Kyllähän nyt vappuna on munkkeja ja simaa maisteltava ja tiesin myös, että teatterissa oli odotettavissa tarjoilut valmiina, enkä tietenkään halunnut missata niitä. Harmi kyllä väliajalla tarjottu juustokakku oli pettymys liiallisen makeutensa vuoksi ja tuntui, että meni ansaittu herkkupäivä hukkaan, kun ei ollutkaan niin suuri nautinto kuin olin odottanut.



Koska jauhopeukaloakin lauantaina vähän kutkutti, leivoin päivällä brownieita, jotka sopii hyvin myös herkuttomien päivien kahvihetkiin; ne kun ei sisällä sokeria, vehnäjauhoja eikä voitakaan. Tai no, onhan maapähkinävoissa vähän sokeria, mutta puolet vähemmän kuin vaikka purkillisessa jogurttia, joten se ei haittaa. Sitä paitsi kun se sokerimäärä jakautuu tuohon brownievuokaan, tulee sokeria per annos ehkä saman verran kuin muutamallisessa lusikallisessa jogurttia olisi, joten jätetään pilkun viilaaminen sikseen.

Melkein terveellisiin brownieihin tarvitset:
3 banaania
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl maapähkinävoita 
2 kananmunaa

Muussaa banaanit soseeksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja maapähkinävoi ja sekoita. Lisää munat ja sekoita sileäksi. Sauvasekoittimella saat tasaisimman lopputuloksen, mutta hyvin onnistuu ilmankin.

Kaada taikina pieneen leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan. (Kapea leipävuoka toimii tässä kokonsa puolesta loistavasti.) Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. 


Mun mielestä rakenne on ihanan kuohkea ja keveä, mutta maku kuitenkin tuhdin suklainen ja sopii hyvin kahvipöytään. Kyllä tällä hyvin teilaa makeanhimon ja silti voi hyvällä omalla tunnolla jatkaa sokerin vähentämistä!


14 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!
    Kun on pitkään vältellyt sokerisia herkkuja (minulla tulee 7 vuotta nyt) niin liiallinen sokerimakeus tuntuu leivonnaisissa aivan hurjalta!!
    Makuaisti tottuu nopeasti vähempäänkin sokeriin.

    Kauniita toukokuun hetkiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että makuaisti kyllä tottuu. Kahvin kanssa oli sama juttu: lopetin sokerin käytön kahvissa jo monta vuotta sitten ja nykyisin jos joskus vahingossa maistaa, on maku ihan kauhea :D

      Ihanaa toukokuuta ja alkavaa kesää Susanna <3

      Poista
  2. Kiitos tästä, lähtee kokeiluun ja instassakin oli pakko vaan ihastella näitä. <3 Herkullista uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein näitä nyt ekan kerran ikinä ja täytyy myöntää, että itsekin ihastelin tuota rakennetta :D Ei uskoisi, että noista aineksista saa aikaiseksi niin mehevän näköisen lopputuloksen! Kivaa viikkoa Tiia!

      Poista
  3. Wau! Suklaan ystävänä varmasti kokeilen. Kiitos!
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Kannattaa kokeilla, mutta myös varautua siihen, ettei tämä ihan brownien veroinen herkku ole. Oikein hyvä korvike kuitenkin :) Kivaa viikkoa!

      Poista
  4. Jee, tää menee viikonloppuna testiin ja saan ihanan suklaisen ja vähän terveellisemmän herkun äitienpäivä brunssille :) Kiitos Hanna ♥

    VastaaPoista
  5. Oi nam! Kiitos vinkistä ja aurinkoista toukokuuta sinulle☀️☀️☀️

    VastaaPoista
  6. Näyttää herkulliselta ja terveelliseltä.

    VastaaPoista
  7. Tämähän on kopioitu resepti eli ei bloggaajan oma suinkaan. Esim Soppa365 julkaistu jo 2016...

    VastaaPoista