tiistai 19. kesäkuuta 2018

Mustikkapiirakka ilman vehnäjauhoja



Meinasin sanoa, että kesä on herkuttelun aikaa, mutta eihän se niin mene. Elämä on herkuttelun aikaa! Joskus voi kuitenkin yrittää tehdä herkuistakin astetta terveellisempiä. Tässä piirakassa ei ole ollenkaan vehnäjauhoja ja sokeriakin on vain muutama lusikallinen. Lapset olisi kaivanneet makeampaa, mutta jäätelöpallon kanssa piirakka kelpasi hyvin. Itse valitsin jäätelöpallon tilalle keon maustamatonta jogurttia. Ja heti tuntui terveellisemmältä :)


Mustikka-kaurahyve

3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 dl maitoa
1 kananmuna
25 g margariinia
3 dl pakastemustikoita
1 rkl perunajauhoja
3 rkl sokeria

1. Sekoita kaurahiutaleisiin mantelirouhe, mausteet ja leivinjauhe.
2. Sekoita eri astiassa maito, muna ja sulatettu margariini.
3. Sekoita keskenään jäiset mustikat ja perunajauhot. Kaada 2/3 marjoista vuokaan.
4. Levitä marjojen päälle kuiva seos ja ripottele sen päälle sokeri.
5. Kaada päälle munamaitoseos ja loput mustikat.
6. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.

10 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää mustikkapiirakkaa!
    Hyvää juhannusviikkoa!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä, vaikka vähän erilaista kun yleensä teen makeampaa😊 Mukavaa juhannuksen odottelua sinnekin Sari❤️

      Poista
  2. Kyllä kakut ja piirakat maistuvat hyviltä muillakin jauhoilla kuin vehnällä ja sokerin voi todellakin lisätä jokainen makunsa mukaan jälkeen päin juuri jätskillä yms. Kyllä lapsetkin oppii :)
    Olen jo pidempään leiponut muilla kuin vehnäjauhoilla. Minulla ei ole keliakia, mutta vehnäallergia kyllä ja aika hankala on löytää mitään valmista - muuta kuin gluteenitonta- missä ei olisi jo vehnää.

    Mukavaa juhannusviikkoa sateineen kaikkineen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Satu😊 Täytyy alkaa itsekin harjoitella enemmän muiden kuin vehnän käyttöä. Allergiaa ei ole, mutta joku tuon vatsan nykyään saa turpoamaan ja vehnää vähän epäilen.
      Mukavaa juhannusviikkoa sinnekin; sadekin on vaihteeksi ihan piristävää👍

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Kyllä herkut kuuluu elämään ja eritysesti kesään!
    Leppoisaa juhannusviikkoa!❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ehdottomasti herkut kuuluu kesään! Ja jouluun. Ja syksyyn. Puhumattakaan keväästä😄
      Mukavaa juhannusviikkoa sinnekin!

      Poista
  4. Sama juttu, vehnä turvottaa joten välttelen sitä ja suosin kauraa. Kiva kun jaoit ohjeen, mustikkaa on vielä pakkasessa joten täytyy tehdä tätä :)
    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on vielä vähän viime kesän marjoja pakkasessa ja nyt voi hyvillä mielin tuhota niitä, kun uusia alkaa jo kohta tulla :)
      Hyvää juhannusta sinnekin!

      Poista
  5. Kiitos tämä oli kiva ja lähtee kokeiluun, koska jauhoista tulee aina massuun niin ikävä olo.

    Ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä tosi helppo tehdä. Kovin makea se ei ole, mutta jos sitä makeaa kaipaa, niin jäätelöllä sekin tosiaan hoituu helposti :)
      Ihanaa juhannusta sinnekin<3

      Poista