keskiviikko 8. elokuuta 2018

Omenasmoothie, joka maistuu piirakalta





Omenapiirakka on mun klassikko-lemppari, johon en ihan helpolla kyllästy, mutta rajansa kaikella. Ainakin makean syömisellä. Helteinen kesä sai mut ihan hunningolle jäätelön syönnin suhteen, kun koko ajan lupasin itselleni, että hellepäivinä saa syödä jäätelöä, eikä ne helteet sitten loppuneetkaan millään. Nyt kun koulutkin jo alkaa ja syksy antaa ensimerkkejä itsestään, on pakko tehdä pieni ryhtiliike syömisten suhteen. Ihan pieni kuitenkin vaan, koska huomiseksihan on taas luvassa +30 astetta, eli jäätelööööööö!

Omenoita kypsyy nyt puissa kilokaupalla ja niiden makeiden leipomusten lisäksi on keksittävä muutakin, koska tarkoitus olisi mahtua omiin vaatteisiin vielä syksylläkin. Kehittelin sitten omenasmoothien, joka on kyllä niin hyvää, että korvaa omenapiirakan ihan täysin, mutta kokonaan ilman sokeria ja voita. Tätä tulee kyllä ikävä, kun omanakausi päättyy!

Omenamoothie kahdelle

3 omenaa
1 pakastettu banaani
2 dl vaniljajogurttia
1 dl maitoa
1 tl hunajaa
0,5 tl kanelia

Poista omenoista kodat ja pilko omenat. (Omien pihapuiden omenoita en edes kuori.) Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi juomaksi. Kaada kahteen lasiin ja nauti!

8 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta, takuulla testaan kunhan saan uuden blenderin.
    Vanha sanoi sopimuksensa irti, niin ahkerassaa käytössä ollut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Toivottavasti olet ehtinyt uuden blenderin jo hankkia. Mä olisin ihan pulassa, jos joutuisin pitkään olemaan ilman :)

      Poista
  2. Kuullostaa hyvältä. Tätä pitää kokeilla! Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, kuullostaa todella hyvälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä :) Ainakin mulle maistui ja korvasi hyvin omppupiirakan <3

      Poista
  4. Mielenkiintoinen smoothie! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä maistui, vaikka oli aika erilainen, kun useimmiten käytän smoothieissa marjoja. Kannatti välillä kokeilla muutakin :)

      Poista