lauantai 10. maaliskuuta 2018

Naistenmessuilla: itsepetosta, ostoksia ja värianalyysi

 

Lauantai-aamu ei voisi alkaa paljon mukavammin kuin aamukahvilla miehen tuomien kukkien ja sisustuslehtien parissa. Viikon varrelle osunut naistenpäivä vilahti ohi harrastusten takia, mutta lauantaina sainkin sitten hyvitystä monin verroin: omaa aikaa, kukkia, lehtiä, liikuntaa ja kauneutta :)

Leppoisan aamun jälkeen kävin kaverin kanssa joogassa ja jatkettiin sieltä suoraan Naistenmessuille. Tarkoitus oli käydä katsomassa Heli Sutelan ja Krisse Salmisen stand up esitys, mutta suureksi pettymykseksi sali olikin jo niin täynnä, että show jäi meiltä näkeämättä. Mun ennakko-odotukset oli keskittyneet esitykseen ja olin etukäteen varma, etten osta messuilta mitään. Toisin kuitenkin kävi! Kun aikaa sitten oli, koluttiin messuosastoja läpi ja tehtiin joitain löytöjä. Ostin Hiekkakakun osastolta korun ja Saija Sitolahden torstaina julkaistun Kukkakirjan. Kirjan julkkarit kun jäi väliin samasta syystä kuin naistenpäivän vietto muutenkin.

Päivän yllättävin anti olikin sitten huulipunan hankinta. Tai ei se huulipuna, mutta prosessi joka siihen johti. Colosen osastolla oli vanha tuttu tekemässä värianalyysejä ja istahdettiin sitten analyysiin ystävän kanssa molemmat yhtä aikaa. Jälkikäteen todettiin, että värianalyysin teko oli mielenkiintoisinta juuri niin! Oli ihmeellistä nähdä, miten sama väri muuttui toisen iholla ihan erilaiseksi kuin toisella. Ei sitä olisi edes uskonut, ellei olisi omin silmin nähnyt!


Sain kuulla olevani kevät, jolle sopii lämpimät, heleät ja värikylläiset värit, mutta voivani käyttää myös kesä-tyypille sopivia viileämpiä, murrettuja ja puuterisia sävyjä. Sain ohjeen välttää kovin vaaleita ja herkkiä sävyjä, jotka latistavat omat värini kokonaan. Sen olen huomannut kyllä itsekin, mutta kiva se oli kuulla myös väreihin perehtyneeltä asiantuntijalta. Analyysin lopuksi sain kuvan omiin väreihini sopivasta väripaletista ja sitten valittiin vielä omiin sävyihin sointuvat huulipunat. Tätä väripalettia tulee varmaan nyt muutaman kerran vilkuiltua ennen uusia vaateostoksia. Kivaa oli todeta, että niitä mulle rakkaimpia sinisen sävyjä löytyi suositeltujen seasta; ehkä juuri siksi ne on omiksi suosikeiksi nousseetkin.

Joka päivä voi olla naisten päivä!

10 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen päivä <3 Värianalyysi oli varmasti mielenkiintoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värianalyysi oli ihan mielenkiintoinen, vaikka se messuilla olikin vain sellainen pikaversio. Oli kiva saada vinkkejä omaan pukeutumiseen :)

   Poista
 2. Värianalyysi olisi tännekin tervetullut, tuppaa vaatekaappi täyttymään mustasta ja harmaasta :) Mukava päivä teillä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että mullakin helposti kertyy vaatekaappiin mustaa :) Varsinkin näin kevättä kohti mentäessä alkaa kuitenkin kaivata lisää värejä. Kivaa alkanutta viikkoa Maiccu!

   Poista
 3. Kivoja ostoksia teit messuilla.
  Värianalyysi kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, tykkään ostoksistani kovasti :) Ja värianalyysi oli tosiaan mielenkiintoinen, oikeastaan vähän yllättäväkin.

   Poista
 4. Varmasti hauskat messut! Värianalyysi kuulostaa kiinnostavalta. Hyvää alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä kiva messulippuarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut oli kivat, vaikka aika pienet olikin. Hyvää alkanutta viikkoa sinullekin Tiiu, tulen kurkkaamaan messulippuarvontaa :)

   Poista
 5. Hauska päivä teillä! Ihanaa omaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oma aika on välillä ihanaa! Mukavaa alkanutta viikkoa :)

   Poista