lauantai 17. maaliskuuta 2018

Lauantain parhaat: liikuntaa, lohta ja lehtikaalia




Samoissa aurinkoisissa tunnelmissa mennään nyt, kuin viikko sittenkin. Valoa hehkuva hanki houkuttelee viettämään aikaa ulkona aina kun mahdollista. Perjantaina lähdin työpäivän jälkeen hiihtämään (tai kuvittelin lähteväni), mutta se yritys ei mennyt ihan putkeen. Torstain kova tuuli oli tiputellut metsässä kulkevalle ladulle niin paljon neulasia, ettei hiihtämisestä tullut mitään. Jäinen latu luisti, mutta havut sai sukset tökkimään niin, että meno alkoi tuntua jo melkein vaaralliselta, kun joka toisella potkulla meinasin tuiskahtaa nenälleni. Luovutinkin sitten jo puolen kilometrin jälkeen ja hiihtäminen vaihtui suksien ulkoilutukseksi kantaen. Eipä siinä, käyhän se ulkoilu niinkin :D

Lauantai sujuikin sitten jo letkeämmin aloittaen pitkällä aamiaisella ja joogalla. Välilevyn repeämisestä aiheutunut kehon toispuoleisuus tulee eniten ilmi juuri joogassa. Vasemmalla jalalla en meinaa pysyä tasapainossa ja monissa liikkeissä vasemman jalan lihaksia jo polttelee, kun taas oikealla puolella ei tunnu vielä mitään. Kummallisella tavalla tunnen kuitenkin olevani tilanteen herra eniten juuri silloin kun hahmotan tarkasti heikon kohdan. Silloin tiedän myös miten tapella vastaan! Ja täältähän pesee kaiken kärvistelyn jälkeen :)


Sinnikkäästi suoritetun joogasession jälkeen päästiinkin sitten tositoimiin, eli nauttimaan siitä auringosta. Järven jäällä oli upeaa kulkea, kun koko maailma näytti hohkaavan taivaan sinistä. Ja se hankikanto... Mika pitää mua ihan pimahtaneena eikä voi olla ihmettelemättä ääneen mitä mä hankikannossa hehkutan, mutta musta se vaan on upeaa! Vähän kuin voisi kävellä vettenpäällä! Ja niinhän järvellä tänään pystyikin. Aurattuja reittejä ei tarvinut seurailla, kun hankikannon ansiosta koko järvi oli yhtä suurta mahdollisuutta rannasta rantaan. Tuli samalla tsekattua myös luistelureitin ja latujen kunto ja hyvältä näytti edelleen. Ulkoilua on tiedossa siis myös huomiselle.

Koska virtaa on pitänyt riittää liikkumiseen, ei ole tehnyt mieli syödä raskaasti. Tänään nautittiinkin kohtuullisen kevyesti lohta ja lehtikaalia. Se oli oikeastaan vähän sattuman kauppaa, kun mietin mitä kaapista löytyisi lohen kaveriksi. Sitruuna ja lehtikaali olikin sitten varsin herkulliset seuralaiset kalan kanssa.

Sitruunainen uunilohi ja lehtikaali

Kirjolohi file
1/2 sitruuna
1 dl yrttikermaa
Suolaa
Mustapippuria
Lehtikaalia
1/2 dl rypsiöljyä

Nypi kalasta ruodot ja nosta uunivuokaan. Purista pintaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Lorauta kermaa päälle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Huuhdo sillä välin 4-5 isoa kaalinlehteä ja revi pieniksi paloiksi. Kaada rypsiöljy kulhoon, mausta suolalla ja pyörittele kaalisilppu öljyssä. Nosta lehtikaali kalan kanssa uunivuokaan paistoajan lopussa 10 minuutiksi. Kevyttä, hyvää ja helppoa!

Loistavaa loppuviikkoa ja nautitaan elämän pienistä iloista <3

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä 😊 ja kivan kuuloista ajanviettoa liukastelua lukuun ottamatta ❤ Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Täällä toinen hankikannon kannattaja! Tyyppi joka haluaa kulkea omia polkujaan koirien kanssa ;)
    Meillä mies grillasi tänään ulkona meidän kanafileet ja teki aivan taivaallista perunamuusia....tai sitten oli vain älytön nälkä ulkoilun jälkeen ;)

    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä grilliruoka alkaisikin jo maistua! Jokohan ensi viikonloppuna ryhtyisi grillailemaan...

      Mukavaa viikkoa sinulle ja kaikille karvakorvillesi :)

      Poista