keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Seikkailuja Sveitsin kiipeilypuistossaVietettiin perheen kanssa viime sunnuntaita Hyvinkään Seikkailusveitsissä kiipeillen. Vähän hirvitti, että miten selkä siihen reagoi, mutta ihan odotetulla tavalla. Kipeytyi, mutta pidemmällä venyttelysessiolla helpotti. Puissa kiipeily nyt vaan on asia, jota en ihan helposti suostu jättämään väliin, jos siihen on luotu loistavat puitteet. :D Ja Sveitsissä on!


Eemelin kanssa me käytiin Seikkailusveitsissä myös viime kesänä. Nyt valjaiden kiinnittäminen ja radoilla eteneminen oli jo tuttua hommaa. Ensimmäisellä radalla Eemelillä oli kuitenkin taas pieni pelko putoamisesta. Se karisi kuitenkin nopeasti, kun luottamus valjaisiin tuli ensimmäisessä liu'ussa. Aurinko helli ja metsän siimeksessä oli tosi hauskaa viettää aktiivista lomapäivää. Harmittaa vähän, että viime kesänä jäi sporttirata kokeilematta ja nyt kipeän selän takia en vaan pystynyt. Niin hauskaa kuin kiipeily onkin, en kuitenkaan halua itseäni kokonaan rikkoa; rankemman radan aika koittaa myöhemmin!


Seikkailusveitsiin oli tullut myös fatbikeja vuokrattavaksi. Saatiin käydä Mikan kanssa kokeilemassa pieni kierros ja hauskaahan se oli! Leveiden renkaiden ansiosta maastossa ajaminen sujui niin mukavasti, että on päästävä kokeilemaan uudelleen ajan kanssa. Tunnin vuokraus maksaa 15,- ja se olisi varmaan sitten se seuraava kokeilupyräys. Meille kyllä suositeltiin reittiä Karkkilaan; matkaa kun olisi juuri mukavasti n. 50 km, mutta todettiin, että se taitaa olla meille himppasen liian pitkä reitti :D. Mutta mikäs siinä, otettiin kohteliaisuutena, jos edes näytettiin siltä, että pystyttäisiin moiseen suoritukseen ;)


Viimeisen parin vuoden aikana kiipeily- ja muita aktiviteettipuistoja on ilmestynyt kuin sieniä sateella. Ja hyvähän se on, että löytyy vaihtoehtoja, joilla koko perhe saadaan yhdessä liikkeelle! Mekin ollaan ehditty viikon sisällä jo kahteen niistä; tänään vuorossa oli Vihdin Puuhapark!

12 kommenttia:

 1. Nuo kiipeilypuistot ovat mukavia seikkailla!
  Meilläkin on yksi vastaava Cartagenassa.

  Mukavia kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ovat, meillä koko perhe tykkää! Hyvä tietää, että Cartagenastakin löytyy. Ties vaikka tulisi sielläkin käytyä kokeilemassa kun seuraavan kerran tullaan äidin luo Torreviejaan :)

   Ihania loppukesän päiviä sinulle; toivottavasti kuumuus alkaa jo muuttua lempeämmäksi <3

   Poista
 2. Teillä onkin ollut aivan ihana seikkailupäivä. Totta, nämä kiipeilypuistot ovat lisääntyneet viime vuosina, ja hyvä niin. Meilläkin on Joensuussa sellainen. - Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa meillä kyllä oli! Taitaa kohta löytyä joka kaupungista omansa, mikä on aika kivaa :) Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Käytiin viime syksynä tuossa viereisessä Pajulahden seikkailupuistossa ( Vieressä vierumäellä taitaa olla heti toinen) ja ihan sika hauskaa oli, vaikka alkuun kauhistutti ja epäilytti, mutta lopulta rohkeus voitti. Fat-bike on kokeilematta, mutta täytyy yrittää korjata tilanne.
  Ihania touhupäiviä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kävi viime kesänä nuorimmaisen kanssa siellä Vierumäellä. Kehuivat, että Sveitsin puistossa oli jotenkin modernimpaa?

   Kiitos, touhua kyllä riittää :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Oi kun teillä on ollut kiva seikkailu ja juuri tälläisestä varmasti hieman meidän jo isommatkin tytöt tykkäisi. :) Aurinkoista viikkoa sinne ja hei ihan mahtavaa, etten ole yksin sen Freeman asian kanssa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan tykkää isommatkin! Kannattaa viedä tytöt touhuamaan :)

   Ja se Freeman :D Yhdennäköisyys on aika koomisen hauska!

   Poista
 5. Katos, mulla on ihan mennyt ohi, että Hyvinkäälläkin on tuollainen. Meidän muksut varmasti tykkäisivät, täytyypä ottaa asiaksi käväistä. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailusveitsi aukesi vasta viime kesänä ja on kyllä ihan loistopaikka. Käykää ihmeessä kokeilemassa :)

   Poista
 6. Ihania tuollaiset seikkailupäivät! ja kiva kun noita seikkailupuistoja alkaa olla vähän siellä sun täällä! Leppoisaa kesänjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mukavaa leppoisan loman ohella viettää tuollaisia toimintapäiviä. Lapset tykkää kiipeillä ja ovat innoissaan, jos saavat vielä aikuisetkin mukaan :) Kivaa viikonloppua!

   Poista