Mulla ei ole koskaan ennen kasvanut niin paljon raparperia, että siitä olisi riittänyt mehuksikin. Innokkaana ensikertalaisena oli päästävä kokeilemaan. Tämä mehun keittelyhän ei alkanut kovin onnekkaasti, kun en muistanut, että olin heittänyt metallisiivilän menemään sen alettua rikkoutua reunasta. Tajusin asian vasta kun raparperit porisi jo iloisesti kattilassa. Kätevä emäntä keksii keinot ja päätin kokeilla siivilöintiä suodatinpussilla. Not good! Älä kokeile kotona! Lopputuloksena oli sotkua, tahmeutta ja kamalan äheltämisen jälkeen vajaa lasillinen mehua :D Sitä sitten nautiskelin hartaasti ja asiaan kuuluvalla kunnioituksella. Onneksi aloitin maltillisesti ja kyseessä oli pieni kokeiluerä, joten kauheasti ei mennyt raparperia hukkaan.
Nyt on sitten uusi siivilä hankittu ja homma alkoi pelittää! Mehusta tuli kauniin väristä ja se on myös tosi hyvää, vaikka en alun perin ihan tiennyt mitä odottaa. Siis niin hyvää, että maistiaiset saatuaan lapset meinasi juoda mehut ennen kuin ehdin saada yhtään edustavaa kuvaa. Jouduin siis kipaisemaan vajaa pullo kainalossa tuonne sateen kastelemalle terassille!
Loput raparperit odottaa vielä maassa, mutta tämän toisen kokeilun jälkeen taidan keittää nekin mehuksi. Raparperimehuun kun kuulemma kelpaa nuo ei niin nuoretkin varret.
Raparperimehu
7 dl raparperin paloja
5 dl vettä
4 dl sokeria
Keitä aineksia n. 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Siivilöi mehu ja pullota jääkaappiin. Laimenna mehu vedellä sopivaksi juotavaksi.
Jos vielä löytyy raparperia maasta, eikä tiedä mitä niillä tekisi, suosittelen kokeilemaan mehua!
Raparperijuoma on ihan pop kesäpäivinä!
VastaaPoistaSatoi tai paistoi! :)
Voi niin on! Tätä teen varmasti jatkossakin!
PoistaOnpa kauniin väristä!
VastaaPoistaVarmasti hyvää.
Ihanaa loppuviikkoa!
Ihastuin itsekin tuohon väriin ❤️ Kivaa loppuviikkoa sinullekin!
PoistaRaparperiä löytyy vielä ja ajattelin laittaa loput pakkaseen.
VastaaPoistaTuota mehua voisi kyllä kokeilla. Näyttää hyvältä!
Mukavaa loppuviikkoa sinulle!
Kannattaa kokeilla! Ihana kesäjuoma :) Kivaa viikkoa!
PoistaNiin kauniin väristä, kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla tehdä. :)
VastaaPoistaJos raparperia riittää, niin kannattaa kokeilla. On helppo tehdäkin :)
PoistaRaparperihillokin on tosi hyvää! Kauhea valinnan paikka :)
VastaaPoistaPitäisi varmaan joskus kokeilla. Mä en ole käyttänyt meijän pihassa olevia raparpereja vuosikausiin!
VastaaPoistaEih! Oikeastiko? Et edes raparperipiirakkaan? 😊 Meitsi kyttää omassa pihassa jo niitä keväällä maasta pilkistäviä punaisia palleroita, että koska pääsis leipomaan😅
PoistaRaparperimehu on niin hyvää!! Tein tänä vuonna ensimmäisen kerran ja ai että <3
VastaaPoistaAhaa, siellä on toinen ensikertalainen! Mä tykästyin kanssa ja varmasti tulen jatkossa tekemään 👌
PoistaApua ihanaa, rapsu on ihan ylitse muiden ja olin niin onnellinen, kun ystävä toi juhannuksena tuliaisiksi rapsujääteetä. Iso nam. <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Hanna <3
Raparperi on kyllä ihanaa! Ja niin oli kyllä viikonloppukin, kiitos toivotuksista Tiia😊
PoistaKiitos vinkistä! Raparperia meinaan löytyy...
VastaaPoistaHieno homma, keittelemään vaan👌
Poista