lauantai 29. heinäkuuta 2017

Puutarhaunelmia



Rakastan kukkia! Olen vaan äärettömän laiska viherpeukalo. Välillä saatan viihtyä kasvimaalla tai kukkapenkkiä kupsuttelemassa tuntikausia, mutta helposti voi vierähtää pari viikkoa, etten evääni heilauta kasvien suuntaan. Tämä kesä on kyllä antanut laiskottelijalle paljon anteeksi: ei ole ollut liian kuuma ja vettä on tullut tasaisesti taivaalta. Kaikki kasvit ovat selvinneet hengissä huolettomasta emännästä huolimatta :)


Kasvimaan tämän kesäinen heitteillä olo alkaa harmittaa entistä enemmän näin kesän kallistuessa loppusuoralle. Nyt alkaisi satoa tulla, jos olisi keväällä nähnyt vähän vaivaa. Onneksi sentään yrttejä, rucolaa ja jäävuorisalaattia on. Ne ovat kasvaneet hienosti, vaikka kylvin nekin myöhään.



Puutarha pyörii mielessä juuri tänään, koska kävin tutustumassa paikalliseen siirtolapuutarha-alueeseen, jossa oli avoimien porttien päivä. Jos pihan portti oli auki, sai pihaa mennä ihailemaan. Kovin monta porttia siellä avoimena olikin! Kiitos siitä ystävällisille ihmisille, jotka kesiään alueella viettävät! Yhteen mökkiin meidät kutsuttiin sisäänkin ihastelemaan. Kyllä alkoi mielikuvitus lentää, millaisia kesäpäiviä siellä voisikaan viettää. Aah ja voih!



Paikka todella oli esitteensä mukaisesti paratiisi kaupungissa! Voi sitä rehevyyden määrää! Näin loppukesästä alue suorastaan pursusi kukkia: ruusuja, ukonkelloja, sormustinkukkia, astereita ja lukemattomia muita. Ja ne kasvimaat: porkkanaa, punajuurta, sipulia, retiisiä ja monenmoista yrttiä ja salaattilajiketta. Ja ne marjoista notkuvat pensaat! Eikä voi jättää mainitsematta vieressä hiljalleen virtaavaa Keravanjokea, joka vain lisäsi paikan idyllisyyttä.



Palstojen koko on 450 m2 ja palstalla olevan mökin maapinta-ala 30m2. Lisäksi mökeissä on kiva parvi lisätilaa tuomassa. Sekä maapalstan että mökin koko vaikutti aika lailla täydellisiltä! Ei liikaa, eikä liian vähän. Kertakaikkiaan suloista!



Tutustuminen näihin rakkaudella vaalittuihin puutarhoihin aiheutti sen, että nyt päässä raksuttaa kuumeisesti oman pihan kaipaamat muutokset. Mutta mikäs tässä on istuskellessa helteisellä terassilla jäätelön kanssa ja haaveillessa tulevasta kukkaloistosta! Tosin helpommin haaveiltu kuin tehty, kun kasvitietämys rajoittuu aika lailla lajien tunnistamiseen. Taitaa olla opiskelua tiedossa tämän haaveilun jatkoksi :D

10 kommenttia:

  1. Hei, kiva kuulla, että kävit avoimissa porteissa! Mä olin mökkeilemässä ystävän luona, joten mun portti oli suljettu, mutta ehkä ensi vuonna mullakin on sit portti avoinna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiiii! Tiedätkös, mulle tuli siellä tunne, että sun mökki voisi olla siellä! Intuitio oli siis oikeassa😊 Ihana paikka, olen ihan kateellinen siitä miljööstä ja niistä alueella kukkivista rehevistä perennoista😍😍

      Poista
  2. Nuo siirtolapuutarhat on kyllä ihania!
    Rakastan itsekin kukkia, mutta kerrostalossa asuminen rajoittaa kukkaloistoa!
    Leppoisaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat todella ihania! Harvoin niissä pääsee vierailemaan, mutta lehdissä ja puutarhaohjelmissa niitä aina ihailen!

      Poista
  3. Siirtolapuutarhamökki olisi kyllä ihana omistaa, sellainen pieni söpö kesäkoti. :) Ihania kukkakuvia. <3

    Aurinkoa uuteen viikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpö kesäkoti olisi kyllä ihana😍 Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi😘

      Poista
  4. Kauniita kukkia. Ihana tuo puutarhakaluste ryhmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä oli niin kaunista, ettei oikein osannut edes valita mikä oli parasta; varmaan koko kokonaisuus😊 Kivaa viikkoa Satu!

      Poista
  5. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja rakentamaan jotakin omaa kesämajaa/puutarhamökkiä <3 Mukavaa alkavaa elokuuta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihana kuin ajatus onkin, niin aion kyllä pitäytyä tässä kotipihassa :) Taidan olla liian mukavuudenhaluinen jaksaakseni hoitaa kahta pihamaata. Aurinkoisia elokuun päiviä!

      Poista