maanantai 3. heinäkuuta 2017

Kaniherran karkumatkaÄkkiseltään voisi luulla, että kesäisen viikonlopun sykähdyttävin näkymä olisi  upea auringonlasku tai aamukasteen kimmeltävät pisarat pionin terälehdillä. Tai tänä kesänä se, että aurinko ylipäätään näyttäytyy. Mutta ei. Kyllä pihalla istuva rusakko saa sydämen jättämään yhden lyönnin väliin. Tai oikeastaan se hetki kun tajuaa, ettei siellä pihalla mikään rusakko ole, vaan sisätiloissa elelevä karvalapsemme Romeo! Yksin! Kavalassa maailmassa!


Vietettiin mukavan leppoisaa sunnuntai-iltaa, kun Eemeli vielä vanui yksikseen iltapalan ääressä käsi poskella. Siinä ikkunasta ulos katsellessaan poika sitten totesi, että meidän Romeo juoksee juuri pihan poikki. Minulla ei käynyt pienessä mielessäkään, että se voisi olla mahdollista! Meinasin juuri alkaa selittää rusakon ja luppakorvaisen kanin eroavuuksista kun tajusin, että siellä se Romeo tosiaan pompottelee metsää kohti töpöhäntä iloisesti vilkkuen.


Romeo on kyllä tottunut ulkoilija, mutta ihmisten kanssa ja valjaissa! Ei koskaan yksin! Mieli teki kiljaista kauhusta, mutta äidinvaisto toimi nopeammin kuin ajatukset. Todennäköisesti kiljuminen olisi säikäyttänyt kaniherran pahanpäiväisesti. Kun avasin oven ja huusin Romeolle ystävällisesti, että meinaako pitkällekin mennä vai kelpaisiko seura, se pysähtyi niille sijoilleen keskelle nurmikkoa ja jäi odottamaan. Seura siis kelpasi yksinäisen  karkumatkan päätteeksi. Hyvä niin! En ollut ihan varma, miten Romeo vapauden huumassaan reagoisi minuun; pelästyisikö vai pinkoisiko pakoon ihan vaan pysyäkseen vapaana. Pelko oli kuitenkin turha. Syli kelpasi hyvin ja Romeo vaikutti tyytyväiseltä kun pääsi kantaen kotiin. Oli tainnut jo käydä oven takana odottelemassa, kun nautti silmin nähden kotona odottavasta porkkanasta ja sohvan alusen tarjoamasta rauhasta ja turvasta.


Eemeli nimitettiin päivän sankariksi. Ilman Emppua Romeo olisi jäänyt yöksi ulos, todennäköisesti huonoin seurauksin. Kadonneen kanin tapaus olisi alkanut askarruttaa vasta seuraavana aamuna, kun se ei olisi ilmaantunut keittiöön jääkaapin oven auetessa. En tajua vieläkään, miten Romeo pihalle päätyi ja kauanko se siellä on itsekseen touhuillut. Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin! Ja jatkossa ollaan tarkempia avoimien ovien kanssa! ❤️


8 kommenttia:

 1. Onneks löytyi! <3 Meillä lähti kans tänään tiibetti tutustuun maailmaan ihan itekseen.. löytyi naapurin pihasta istumasta siilin pesästä parin metrin päästä. Ilmeisesti sitä kiinnosti siili, vaikkei uskaltanut mennä ihan lähelle. Oli jo ikkunasta katsellut, kun siili kyhäs pesäänsä :) Pikkusisko soitti mulle paniikkipuhelun,että Ella on karannut ja olin jo itekin töissä ihan paniikissa,ettei vaan jää auton alle tai joku varasta sitä :( Onneks villahousu heilutti häntäänsä ihan tyytyväisenä ja tuli kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh! Kyllä nuo lemmikit osaa säikäyttää! Onneksi teidänkin karvakaveri palasi turvallisesti kotiin <3

   Poista
 2. Voi Romeo!
  Kyllä karkumatka säikäyttää!
  Meidän Bunny on joskus pihalla hetken ilman valjaita, onhan piha aidattu, mutta jos naapurin kissa tai koira hoksaavat pienen pupusen, en tiedä mitä siitä seuraa!
  Lapsena muistan kuinka hamsterini karkasi takametsän heinikkoon häkkiä pihalla siivotessani.
  Oi, se oli kauheaa, mutta isäni onnistui löytämään sen pitkästä heinikosta!
  Kyllä Romeokin tietää missä se lämmin syli ja porkkana odottavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin säikäyttää! Hirvittää mitä olisi voinut käydä, jos Romeo olisi jäänyt yöksi ulos. Se kun on kotona aina vapaana ja vetäytyy illalla nukkumaan omia aikojaan, niin ei tule iltaisin tarkistettua missä se milloinkin on. Romeo ei ymmärrä edes pelätä koiria ja kissoja, kun on tottunut, että ne on kavereita. Vakiohoitopaikassaan käy kissan kupilla syömässäkin 😂

   Poista
 3. Huh, onneksi ei päässyt pakoon! Ja onpas hän muuten kertakaikkisen suloinen ilmestys!

  VastaaPoista
 4. Hui :( mutta onneksi kaikki päättyi onnellisesti <3Romeokin halusi käydä katsomassa ulkona millainen kesä oikein on ;) Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelästyttiin kyllä kauheasti, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista