lauantai 15. heinäkuuta 2017

Keventäjän kesäruokaa: mansikkainen grillijuustosalaatti

Rakastan kesäistä grilliruokaa! Meillä on mennyt monta kesää niin, että lähes kaikki ruoka valmistetaan ulkona grillissä, satoi tai paistoi. Tänä kesänä grilli ei ole ihan yhtä tiuhaan kuumennut, kun alkukesä oli niin kylmä, että juhannukseen asti elin maaliskuuta. Onneksi sää on jo lämmennyt ❤️


Silloin kun perinteiset makkarat ja lihat ei houkuttele, voi grillailusta nauttia vähän kevyemmin. Mä tykkään grillijuustosta tosi paljon ja se maistuu hyvältä myös lämpimässä salaatissa broilerin kanssa. Salaatti on helppo koota myös vain itselleen, vaikka muut nauttisi tukevammista grilliherkuista. Sinne grillin kulmalle kun voi laittaa kypsymään monenlaista yhtä aikaa :)


Mansikkainen grillijuustosalaatti

Jäävuorisalaattia
Grillijuustoa
Broilerin file
Mansikoita
Oliiviöljyä 
Balsamicokastiketta

Grillaa (tai paista pannulla) broilerin file ja paloiteltu grillijuusto. Revi sillä välin salaatti ja puolita mansikat. Kokoa sopiva määrä suoraan lautaselle ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja balsamicoa.

Jos juustoa jää yli, voi grillatut kuutiot hyvin laittaa jääkaappiin ja ne maistuu myös kylmänä. Ainakin mulle :D


Tänään nautin aamiaiseksikin mansikoita, kun niitä nyt taas on.


Aamupalan laitoin kerroksittain mysliä, turkkilaista jogurttia, suklaista chiavanukasta, banaania ja mansikoita. Maistui ihan kesältä!

Nyt tekisi mieli kokeilla grillissä jotain kasviksia. Maissit ja perunat on jo tuttuja. Onko hyviä vinkkejä? Punajuuri houkuttelee, mutta tarviikohan se kauhean pitkän kypsymisajan? Onko kukaan kokeillut?

8 kommenttia:

  1. Nam :) Mä tykkään myös grillijuustosta ja halloumia on nytkin jääkaapissa. Tosin se on hitsin suolaista.Mansikoita oonn syönyt lähes joka päivä ympäri vuoden mutta nyt ne on tietty parhaimmillaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin mansikoita syön yleensäkin, mutta nyt ostin niitä 5 kg kerralla, joten sitten tuli laitettua niitä vähän joka paikkaan :) Ja sen lisäksi syötyä ihan pelkästäänkin 🍓🍓🍓

      Poista
  2. Ihania herkkuja! Grillijuusto on kyllä hyvää ja itsekin pidän mansikoista suolaisen kyljessä!
    Mansikanmakuista lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikat saa kaiken maistumaan kesälle :) Aurinkoista alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Onpa herkullisen tuntuinen grilliohje, kiitos tästä. Ihana kun mansikka-aika on jo alkanut. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihanaa, että kotimaisia mansikoita on taas tarjolla <3 Tulispa vaan mustikoitakin... Niitä näyttää olevan tänä vuonna tosi vähän, ainakin tässä meidän kulmilla. Kivaa viikkoa!

      Poista
  4. Ihan jetsulleen lempisalaattia, mansikan ja halloumin liitto on täydellinen ja kokonaisuuden kruunaa balsamicosiirappi, nam. Suloista sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on ja niin helppo tehdä :) Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista