maanantai 20. helmikuuta 2017

Kennedy Space Center, OrlandoAamulla lähdettiin vuokra-autolla roadtripille kohti Orlandon Kennedy Space Centeriä. Ajomatka kesti lounastauon kanssa moottoritietä nelisen tuntia. Pieni poikkeama tehtiin reitiltä, kun vaihdettiin hetkeksi pikkutielle lähemmäs rantaa parempien maisemien toivossa. Autiot ja nuhjuiset pikkukadut liikennevaloineen sai meidät kuitenkin palaamaan nopeasti takaisin moottoritielle. Onneksi alun betoniviidakon jälkeen matkaa taitettiinkin maalaismaisemassa katsellen rämeisen oloista maastoa. Erilaisuudestaan tosi kaunista!


Liput avaruuskeskukseen oli ostettu etukäteen jo Suomessa. Hinta näytti olevan ihan sama myös paikan päällä, mutta lippujonon sai ennakkoon ostamalla vältettyä. Muuten avaruuskeskuksessa sai kyllä jonotella, vaikka onneksi pitkätkin jonot etenivät aika nopeasti. 5 tuntia vierähti hujauksessa ihmetellessä kaikkea mahdollista avaruuteen liittyvää. Itse tykkäsin eniten raketinlaukaisu-simulaattorista. Laitteessa pääsi kokemaan miltä tuntuisi olla raketissa, joka lähtee avaruuteen; meteliä, rytkytystä, painetta ja yhtäkkinen hiljaisuus ja painottomuuden tunne. Miesväki tykkäsi ylipäätään koko Atlantis-keskuksesta. Paljon jäi vielä näkemättä, mutta väsy alkoi painaa ja sulkemisaika lähestyi. Avaruus-faneille suosittelen varaamaan aikaa koko päivän, mutta meille tämä riitti hyvin.Yhtenä päivän tärkeimpänä antina oli alligaattorit. Tiedettiin, että niitä täällä on, mutta olihan se hämmentävää, kun niitä lötkötti vesien varsilla samaan malliin kuin kotikulmilla pomppii rusakoita. Harmikseni en saanut niistä yhtään kuvaa, kun pysähtyä ei saanut ja auton ikkunasta yrittäminen oli mitä oli.

Kaiken kaikkiaan loistava päivä, jonka päätteeksi ihanaa kellahtaa hotellin sänkyyn!4 kommenttia:

 1. Varmasti oli mielenkiintoinen paikka!
  Kivaa iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mielenkiintoista, meidän pojat varsinkin tykkäsi, mutta sopii kyllä kaikenikäisille!

   Poista
 2. Vitsi miten jännittävä paikka😊Alligaattoreita, huih...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alligaattorit vähän kauhistuttaa ja silti viehättää. Hirvittää nuo rämeiset tien varret, kun ei tiedä mitä siellä pusikossa on. Ihan hyvä, että pysähtyminen on melkein joka paikassa kielletty.

   Poista