keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Hyvän mielen helmikuu

Joillakin on juuri päättynyt tipaton tammikuu. (Tai sokeriton tai herkuton.) Itse en tehnyt vuoden vaihteessa lupauksia, enkä vaatinut itseltäni mitään. Nyt ajattelin, että voisi olla aika viettää hyvän mielen helmikuu.


Loppuvuodesta ajatukset virittyy joulun odotukseen ja kotoisiin juhlapyhiin ja on helppoa olla hyvällä mielellä. Alkuvuosi on toista maata. Glögit on juotu, hyggeily unohtunut, pimeys ja kylmyys jatkuu ja kesäloma tuntuu olevan valovuosien päässä. Pientä piristystä alkaa kaivata, jotta jaksaa räntäsateen läpi raahustaa päivästä toiseen.


Helmikuussa aion tietoisesti toteuttaa päivittäin hyvän mielen asioita. Pieniä tai suuria, mutta joka päivä jotain. Ja huomioida ne hyvät hetket. Luin juuri, että omaa hyvää mieltä lisätäkseen pitäisi joka päivä kävellä 10 minuuttia ulkona ja istua 10 minuuttia hiljaa ilman mitään ärsykkeitä. Ja rapsutella lemmikkiään! Niin helppoja asioita toteuttaa, jos niin päättää. Mutta myös helppoja asioita jättää kokonaan huomiotta, jos ei tietoisesti niihin keskity. Siksipä aion joka ilta miettiä, mitkä olivat päivän hyvät hetkeni, jotka tuottivat iloa. Ihan vaan siksi, ettei ne vahingossa unohtuisi tai jäisi kokonaan huomaamatta.


Tällä viikolla minulle sanottiin seuraavat sanat: "Tee päivittäin itsellesi hyviä asioita." Siitä se ajatus sitten lähti ja nyt lupaan yrittää! Tänään kävin kävelyllä, tein mindfulness harjoituksen, kävin mieheni kanssa treffeillä ja varasin itselleni kampaajan. Eikös siinä ole jo hieno alku hyvän mielen helmikuulle?!

6 kommenttia:

 1. Hyvän mielen helmikuu kuulostaa kivalle!
  Mukavaa torstai päivää!❤

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea ja ihan loisto-startti! Mä yritän myös mahduttaa joka päivään hyvän mielen asioita ja sen kyllä huomaa omassa fiiliksessä, jos ne ovat joku päivä loistaneet poissaolollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä sen fiiliksessä huomaa. Kiireessä tulee välillä jätettyä omasta hyvinvoinnista huolehtiminen viimeiseksi, mutta itselle se sitten kostautuu. Kun pitää itsestään huolta, on helpompi olla kiva muillekin😊

   Poista
 3. Loistava helmikuinen "lupaus". Karvakaverien rapsuttelu lisää kaikin puolin hyvinvointia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta; kaikilla pitäisi olla joku karvainen kaveri rapsuteltavana :)

   Poista