sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hyvä mieli jatkuu #yksitekopäivässä

Hyvän mielen helmikuu on jatkunut hyvissä tunnelmissa. Kuun alussa tekemäni päätös päivän hyvien hetkien kertaamisesta ennen nukahtamista on ollut hyvä. Välillä olen ollut nukkumaan mennessä väsynyt ja ärtynyt, eikä päivässä ole tuntunut olevan juurikaan aihetta kiitollisuuteen, mutta mieli onkin muuttunut paremmaksi pienellä vaivalla. Keskittyessä miettimään päivän hyviä hetkiä, niitä onkin löytynyt jokaisesta päivästä monta! Kun on tajunnut sen, on voinut nukahtaa onnellisena ja nukkuakin paremmin.


Jo alkupuolella kuuta olen ehtinyt huomata, että hyvää mieltä ei aiheuta vain itselle tehdyt hyvät teot, vaan myös hyvien tekojen tekeminen muille. Ja kyllä: hyvä teko toiselle voi olla ihan pienen pieni, mutta poikia paljon hyvää mieltä! Eilen meillä ilahdutettiin muita tarjoamalla jälkiruuaksi mutakakkua ja jäätelöä sekä viettämällä perheen yhteistä leffailtaa (Iso kiltti jätti).


Sitä paitsi muille tehdyt hyvät teot tuntuu palaavan itselle. Parasta tällä viikolla on tainnut olla muilta ihmisiltä tullut suora palaute. Asiakkaan sanat "Palvelu on täällä parempaa kuin hyvää!", puolitutulta tullut tekstiviesti "Olet super!", lapsen suusta kuulunut "Äiti mä rakastan sua!" sekä miehen tuomat kukat työpaikalle ovat todisteita siitä, että kannattaa olla kiva. Ja yksi kauhean vaikea juttu: positiivinen palaute! Se on ehdottomasti hyvä teko, jolla voi piristää toisen ihmisen päivää! Hyvin konkreettisesti olen saanut sen tällä viikolla kokea, joten kiitokset niille ihanille ihmisille, jotka ovat kauniilla sanoillaan minua ilahduttaneet.


Eilen luin Me naiset-lehden kampanjasta, jossa haastetaan kaikki ilahduttamaan muita vähintään yhdellä teolla päivässä. Se sopii loistavasti hyvän mielen helmikuuni herättämiin ajatuksiin, joten lupaan olla mukana. Oothan säkin? Me naisten kampanjaan voi osallistua somessa tunnisteella #yksitekopäivässä.

Ollaan kivoja toisillemme!

2 kommenttia: