lauantai 25. helmikuuta 2017

Chillauspäivä MiamissaKauhistuttavan kaatosateessa ja ruuhkassa jumitetun päivän jälkeen aamu valkeni kauniina ja ikkunasta aukesi mitä upein näkymä kirkkaana hohtavalle merelle. Pilvetkin olivat muuttuneet harmaasta pehmeän valkoisiksi. Jo aamulla sovittiin pyhästi, että pysytään kokonainen päivä poissa autosta ja otetaan ihan rennosti. Tutustuttiin hotellin ympäristöön, uitiin ja juotiin jopa loman ensimmäiset oluet "vapaapäivän" kunniaksi.


Ranta on ihan mielettömän kaunis! Aamuauringossa, päivän paahteessa, pilvien varjostaessa ja auringonlaskun värjätessä kaiken hennon persikanpunaiseksi. Tunnelma vaihtelee, mutta kauneus ei katoa.Pakko tunnustaa, että itse Miamista en pidä: liian suuri kaupunki, liikaa autoja, liian korkeita taloja ja kovin kallista. Miamin ympäristössä taas on upeita paikkoja ja edullisia outlet-ostosparatiiseja.

Rannan tuntumassa kohoavat pilvenpiirtäjät jakavat kaksi eri maailmaa. Huikaisevan kauniin rannan, jolta ei löydy yhden yhtä kuppilaa tai kioskia, joissa voisi edes janonsa sammuttaa. Rannalta pois pääsee vain joko oman hotellin avaimella tai satunnaisista kohdista talojen välistä. Myöskään kadun puolella ei mid beachin tai north beachin puolella ole mitään muuta kuin hotelleja. Jalkakäytävät on kapeat ja vieressä suhahteleva liikenne vilkasta, joten alueella ei ole mitenkään mukavaa kävellä jalkaisin. Eipä siellä ole mitään minne kävelläkään, mutta sitähän me ei tiedetty ennen kuin käytiin itse katsomassa.Miami Beachillä kulkee trolleybussi edestakaisin ja sillä on ilmaista kulkea. Sillä lähdettiin illalla tarkoituksena mennä South Beachin puolelle syömään ja ihailemaan maisemia. Parin kilometrin jälkeen päädyttiin taas ruuhkaan ja tovi odoteltuamme päätettiin hypätä kyydistä pois, koska jono ei edennyt lainkaan. Kävellen saatiin kiinni edellinenkin bussivuoro ja päiviteltiin taas liikennettä; onneksi tällä kertaa ei ollut kiire minnekään eikä tarvinut itse ajaa. Ruokaa saatiin ja siitä hurautettiinkin jo taksilla takaisin hotellille.

Rauhallinen päivä teki hyvää kaikkien viime päivien kokemusten jälkeen ja nyt tuntuu, että voisi vielä vaikka vähän retkeillä. Pari vaihtoehtoa olisi vielä ennen kotiin paluuta!

1 kommentti: