lauantai 16. tammikuuta 2016

Lauantai liikkuen: jääretki ja retrobic

Päivän liikuntasuoritusten ja saunomisen jälkeen on ihanan raukea olo. Tällaisen päivän jälkeen voi hyvällä omatunnolla köllöttää sohvalla.

Aamulla olin lähdössä järvelle luistelemaan ja pukeuduin sen mukaan. Ulos astuessani tajusin, ettei auto ollut lämpeämässä ja pakkasta oli melkein 20 astetta. Siispä auto lämmitykseen ja lämmityksen ajaksi lenkille, kun en millään viitsinyt alkaa riisumaan ja pukemaan uudelleen. Kävin siis aamulenkillä, päivälenkillä järven jäällä ja iltalenkillä jumppaan ja takaisin. Olen vakaasti sitä mieltä, että kova pakkanen saa liikkumisenkin tuntumaan jotenkin... enemmältä.

Ja se jumppa. Nauratti jo paikalle kävellessä, kun tiedossa oli esittelytunti retrobicia. Tuntia oli etukäteen mainostettu ysärihiteillä ja väkisinkin tuli mieleen Macarena. Enkä ollut väärässä! Ihan Macarenan varassa ei onneksi koko tuntia veivattu, vaan mukaan oli ympätty mukava kattaus 90-luvun hittibiisejä. Lämmittelyosuuden askelsarjat oli simppeleitä ja niihin oli helppo päästä mukaan ensikertalaisenakin. Lihaskunto-osio oli sopivan mittainen ja loppuvenyttelykin kiva. Mutta sitä pidempää koreografiaa en oikein ymmärtänyt. Taisi olla kolmen biisin verran, kun hierottiin koreografiaa osa osalta kokoon. Mun motivaatio ei oikein meinannut riittää siihen; tykkään enemmän siitä, että biisin vaihtuessa myös askelsarjat vaihtuu. Jos joku ei nappaa, parin minuutin biisin jälkeen pääsee siirtymään uusiin kuvioihin. Jos koreografian oppimiseen pitää kauheasti keskittyä, mulla tippuu teho itse liikuntasuorituksesta. Kaiken kaikkiaan kuitenkin oli kyseessä kiva tunti ja jos se Lady Linen viikko-ohjelmaan ilmaantuu, tulee siellä varmasti käytyä toistekin.

1 kommentti:

  1. Kiva jos Retrobic miellytti! T: Pauli Reinikainen & Retrobic-tiimi

    VastaaPoista