lauantai 19. elokuuta 2017

Punaherukoiden parissaVetkutin melkein liian pitkälle ennen kuin ryhdyin tositoimiin herukoiden kanssa. Tähän saakka olin poiminut niitä vain suoraan käyttöön: vispipuuroon, kiisseliin ja juustokakun koristeeksi. Tänään ryhdistäydyin ennen kuin marjat tippuu pensaista. Puin punaisen sadetakkini ja pujahdin pensaiden väliin. Lievä punahilkkafiilishän siitä tuli. Ja mitä terapiaa! Kirkkaan punaisina hehkuvat marjat, pilvien läpi pilkistelevä aurinko ja omenapuiden lehdillä hiljalleen ripsivät sadepisarat, niin rauhoittavaa❤️ Ja se loppukesän pehmeä lämpö! Mikä onkaan ihanampaa kuin kesäsade, joka on niin lämmin, että ulkona pärjää hyvin paljain säärin. Rakastan iholla lämpimänä helmeileviä sadepisaroita ja kosteudesta pörhisteleviä hiuksia 😊Marjapensaat alkoi tyhjentyä hyvää vauhtia. Paikalle ilmaantunut poiminta-apu ja juttuseura edisti asiaa mukavasti. Tänään keitin ensimmäisen maijallisen mehua. Operaatio saa jatkoa huomenna. Vihanneskuivuri jää yöksi puhisemaan sisällään annos punaista kesän satoa. En ole koskaan ennen kuivannut marjoja, mutta aina voi kokeilla. Hyvällä onnella Romeolle riittää kuivattuja marjoja pitkäksi aikaa. Ja vielä paremmalla tuurilla seuraavaksi valmistuu granolaa, jonka seassa on oman pihan marjasatoa. No, vielä en siitä intoile, aamu näyttää mitä kuivurista löytyy.

Oi elokuu, olet paras!❤️

12 kommenttia:

 1. Ihanat herukat. Meilläkin ne alkavat olla kypsiä ja ensi viikolla ajattelin aloittaa poimimisen. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaherukoita olikin tänä vuonna paljon! Ja ne on niin kauniitakin😊

   Poista
 2. Me kerättiin herukat jo heinäkuun alkupuolella.
  Viime vuonna linnut ehti syömään melkein kaikki. Kyllä harmitti.
  Herukoista voiskin tehdä vispipuuroa jälkkäriksi.
  Hyvää sunnuntai päivää!

  VastaaPoista
 3. Herkullisia herukoita!
  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Heh, en herukoista välitä kun vähän hapokkaita mun makuun, mutta sait näyttämään ne nyt niin herkullisilta että voisin jopa maistaa :) Empä tiennytkään että puput syö niitä kuivattuna, hyvä idea kuivattaa niitä talven varalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään niistä pelkästään kauheasti välitä, mutta herukoista tehty vispipuuro on ihan parasta. Mehu ja kiisseli toimii myös!

   Poista
 5. Ihana kuva susta <3 Oi saisipa mummin punaviinimarjamehua, se oli niin hyvää. <3 Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia😘 Mummola noista marjamehuista kyllä muistuu mieleen😊

   Poista
 6. Kiva kuva sinusta <3 Nam mitä herkkuja teitkään herukoista ;) vispipuuro on suosikkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!😘 Minunkin suosikki on vispipuuro, niin kuin jo mainitsinkin. Pitää kuitenkin yrittää keksiä marjoille muutakin käyttöä😊

   Poista