maanantai 4. syyskuuta 2017

Syksyinen valkosuklaa-juustokakku



Syyskuun taitteessa meillä juhlitaan synttäreitä. Emppu täytti jo 9 vuotta ja pikkulapsiaika on nyt lopullisesti ohi. Empun osalta se on ollut ohi jo aikaa sitten, mutta nyt totuus on kirkastunut myös täällä äidin päässä. Toisaalta haikeaa, toisaalta ihan mahtavaa!

Synttäripäivä oli aurinkoinen ja lämmin, täynnä iloa, jälleennäkemisiä ja pientä herkuttelua juhlapäivän kunniaksi! Synttärisankarin herkkua on valkosuklaa ja siksipä synttärikakku sisälsi sitä. Valkosuklaan makuinen juustokakku mangokiilteellä teki hyvin kauppansa myös muille. Tätä herkkua en voi väittää terveelliseksi enää millään keinolla, niin kuin niitä, joihin olen lisännyt reilusti porkkanaraastetta. Sokeria ei kuitenkaan tuon suklaan lisäksi ole kuin 2 tl. Eli kakussahan on melkein pelkästään rahkaa, tuorejuustoa ja hedelmää!😇 No ei vaiskaan, eikä lasten syntymäpäivillä kuulu kaloreita laskeakaan. Kakku on hyvää, eikä ollenkaan liian makeaa, kun ei sitä lisättyä sokeria juurikaan ole.


Valkosuklaa-juustokakku

Pohja:
200 g Digestive keksejä
70 g margariinia

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rahkaa
220 g valkosuklaata
5 dl vispikermaa
2 tl vanilljasokeria
5 liivatelehteä

Kiille:
250 g mangososetta
1 dl hedelmä-tuoremehua
4 liivatelehteä

Pohja: Sulata margariini ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita keskenään ja tasoita irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Lisää vaniljasokeri. Kuumenna tilkka mehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana seokseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mangososeen joukkoon mehu. Kiehauta taas tilkka mehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan täytteen päälle ja nosta taas jääkaappiin jähmettymään.

Koristele hyytynyt kakku haluamallasi tavalla.

19 kommenttia:

  1. Niin kauniin ja niin herkullisen näköinen. Kiva kun laitoit reseptin mukaan; tätä kokeilen ehdottomasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Kakku on helppo tehdäkin. Mä tykkään tehdä juustokakkuja, kun ei tarvi paistaa mitään😊

      Poista
  2. Nam, mikä kakku! <3 Tätä pitää kyllä kokeilla, kun meillä on tuparit tulossa jossain kohtaaa! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On herkullinen ja riittää useammallekin vieraalle👌

      Poista
  3. Ihana kakku ❤️Tää on ihan pakko testata ihan vaan vaik tulevan viikonlopun kunniaksi 😂

    VastaaPoista
  4. Näyttää mahdottoman herkulliselta!
    Ja tuota edellisen postauksen porkkana-pannukakkua on kokeiltava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat on hyviä😋 Mun tulee varmasti tehtyä toistekin😊

      Poista
  5. Kauniisti olet koristellut!Porkkanapannaria paistelin eilen ja hyvin maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eemeli oli apulaisena koristelussa😊 Kiva että ehdit pannaria jo kokeilla! Ja kiitos koruista😘

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Juustokakku ja valkosuklaa on mun makuun aika vastustamattomia😂

      Poista
  7. Aivan ihanan näköinen kakku!
    Täytyypä kokeilla!
    Leppoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku! Nam!
    Hyvää loppu viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Ihana kakku! Nam!
    Hyvää loppu viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Oi,tämä täytyy tehdä! Teitkö tämän minkä kokoiseen irtopohjavuokaan? :)

    VastaaPoista