sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Angry birds go snow in VanhisOlo on väsynyt, mutta onnellinen. Koko perheen lumitapahtuma saavutti tavoitteensa: me touhuttiin yhdessä lumessa tunteja! Isompien sällien lähdettyä jo aamusta pelimatkalle, liimasi nuorimmainen nenänsä niin tiivisti iPadin ruutuun, että poika oli pakko hilata ulos. Oman pihan lumityöt ei nuorta miestä pitkään viihdyttäneet, joten käännettiin auton nokka kohti Vanhankylän kartanoa. Järvenpään ladun kanssa yhteistyössä siellä järjestettiin tänään lumitapahtuma ja tarjolla oli monenlaista talvista touhua. Meidän suosikeiksi nousi ehdottomasti geokätköily ja lumikenkäily!

Geokätköily on molemmille tuttua puuhaa kännykän apsin kanssa, mutta nyt saatiin käyttöön oikea GPS. Eemeli innostui niin, että alkoi haaveilla omastakin! Kätköt löytyi helposti ja tietysti ne oli teemaan sopivasti erilaisia Angry Birds hahmoja.
Lumikenkien testaamista Eemeli jostain syystä ensin nikotteli vastaan, mutta kun sai ne jalkaansa, porhalsi hangessa mäkiä ylös ja alas sellaista vauhtia, että äidillä oli perässä pysymistä. Kun en ollut itsekään lumikenkiä aiemmin kokeillut, en ensin tajunnut miten helposti niillä pääsee liukastakin rinnettä ylös liukastelematta. Hitsin kivaa touhua!

Ja ihan kuin ei lumikenkäilyssä olisi ollut tarpeeksi, päädyimme järven jäälläkin vaeltamaan umpi hangessa. Ja kyllä, siellä olisi ollut myös aurattu reitti, mutta nuorimmainen ei selvästikään halua kulkea valmiita polkuja, vaan valita reittinsä itse. Sain käyttää kaikki puhujan lahjani, jotta meidän ei tarvinut rämpiä hangessa vastarannalle saakka, vaan voitiin tulla aurattua reittiä takaisin kartanon rantaan.

Ulkoillessa tulee tunnetusti nälkä ja me käytiin tankkaamassa itsemme soppatykillä. Nakkisoppaa, munkkeja ja kaakaota pääsi nauttimaan teltan puolella ja kun tuolin vuorasi viltillä, ei kylmäkään ehtinyt tulla. Ruokaa ja juomaa oli kyllä tarjolla kahvilassa sisälläkin, mutta eihän siinä ole samanlaista tunnelmaa. Silloin harvoin kun on hyvät puitteet syödä ulkona talvella, on tilaisuus ehdottomasti hyödynnettävä.

Lopulta väsy alkoi painaa sen verran, että oli lähdettävä kotiin lepäämään ennen Eemelin säbätreenejä ja mun body balance tuntia. Veikkaan, että tänä iltana uni maistuu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti