sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Mutta mitä tapahtui kahvinpuruille?Aamulla kun talo tyhjeni miesväestä, oli sopiva hetki viettää aikaa itseni kanssa. Olen maailman surkein naamioiden ja kuorintojen käyttäjä, koska olen liian laiska lotraamaan yhdenkään ylimääräisen purnukan kanssa. Nyt pakottauduin kuitenkin tekemään kasvoille kuorinnan. Yllättäen se olikin nopeaa, hyvän tuoksuista eikä yhtään vaivalloista. Siitä oli hyvä jatkaa astetta raskaampaan sarjaan: itse tehty vartalokuorinta oli jokseenkin extremeä kauneudenhoito-laiskurille. Lopputulos oli kuitenkin vaivan väärti. Ja se vaivakin oli ihan pikkuriikkinen; tarvittiin vain kaksi ainesosaa ja sekoitus.

Hunajainen kahvikuorinta

2 tl luomuhunajaa
2 rkl käytettyjä kahvinpuruja

Laita hunaja kippoon ja lisää kahvinpuruja sen verran, että saat sopivanpaksuisen tahnan aikaiseksi. Sekoita hyvin. Hiero sääret tahnalla ja huuhtele pois. (Ellet halua saada kahvinpuruja viemäriisi, pyyhi ensin enimmät pois talouspaperilla.)

Hunaja kosteuttaa ja pehmittää ihoa ja kahvin sisältämä kofeiini vilkastuttaa nesteiden kiertoa. Ja ne purut kuorii mukavasti.

Yllätykseksi sääret oli kuorinnan jälkeen niin pehmeät ja sileät, etten edes erikseen rasvannut niitä. DIY-kuorinnan helppous ja toimivuus oli niin positiivinen yllätys, että saatan ryhtyä tähän toistekin. Jos viitsin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti