maanantai 20. tammikuuta 2014

Kullankeltainen appelsiinikakku

Viikonlopun ihana sää sai ajatukset kohti kevättä. Aurinko hohti kirkkaana koko viinkonlopun ja valoa tulvii ovista ja ikkunoista! Kun pajunkissatkin on jo poksahtaneet pörhistelemään, mä olin ihan pääsiäis-fiiliksissä... Ei uskoisi, että siihen on vielä kolme kuukautta aikaa. Toivottavasti sitä ennen saadaan vielä paljon lunta pulkkamäkeä ja hiihtämistä varten!

Appelsiinikakku

 

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl suklaata rouhittuna
appelsiinin mehu ja raastettu kuori

Kuorrutus:
200 g tomusokeria
50 g sulatettua margariinia
0,5 dl appelsiinin mehua
pari tippaa keltaista elintarikeväriä

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita loput aineet joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja kuorruta kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti