sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Raparperipiirakka - se kaikkein paras




Sateinen päivä on saanut tänään jäämään kotiin. Aamupäivällä tein pienen lenkin tihkusateesta huolimatta ja palatessani hain kasvimaan laidalta raparperia piirakkaa varten. Mikä ihana ajatus olikaan leipoa rauhassa ja istahtaa sitten teekupin kanssa maistelemaan piirakkaa sateen ripistessa ikkunan takana. Kuvitelmissani tiestysti olisin vielä lukenut kirjaa ja katsonut hetkisen jotain viihdyttävää sarjaa. Vaan enpä ehtinyt! Kyllä kiirettä pitää näin vapaapäivisin :D No, oikeasti ei ollut ollenkaan kiire, mutta päivä täyttyi muutenkin kaikesta mukavasta, niin lukemiset ja ruutuajan voi suosiolla jättää toiseen kertaan. Ja sainhan päiväkahviseuraksi siskon, jonka kanssa nykyisin päästään saman pöydän ääreen ihan liian harvoin!

Leipoa kuitenkin ehdin ihan kaikessa rauhassa. Ja kun raparperikausi on vasta aluillaan, oli ensimmäisen leivonnaisen valinta itsestään selvä: mehevä ja pinnalta kauraisen rapsakka, maailman paras raparperipiirakka!

Piirakkapohja:
1 dl vaniljajogurttia
1 kananmuna
50 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Laita margariini sulamaan pieneen kattilaan. Vatkaa sillä välin keskenään jogurtti ja kananmuna. Lisää sula margariini ja sokerit ja sekoita. Lisää jauhot ja ruokasooda ja vatkaa tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Pinnalle:
50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
Raparperikuutioita

Sulata kattilassa margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri. Kuumenna hetki sekoitellen. Kuori ja kuutioi raparperit. Levitä raparperikuutiot piirakkapohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle kauraseos. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.


8 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, menee kokeiluun. Meillä on mökkipiha täynnä raparpereja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, ihanaa Taru, ei kun leipomaan vaan :) Mä välillä kokeilen muitakin reseptejä, mutta palaan aina takaisin tähän lemppariini. Toivottavasti maistuu sullekin. Aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  2. Nam! Hyvältä näyttää! Kiitos!
    Leppoisaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tää on niiiiin hyvää! Tulee raparperi-kaudella tehtyä monta piirakkaa :) Ihanaa loppuviikkoa <3

      Poista
  3. Pitää kyllä leipaista tämän kevään eka raparperipiirakka, herkullisen kuuloinen ohje! :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on juuri oikea aika kevään ekalle piirakalle! Mun mielestä tää vaan on paras versio, vaikka välillä pitääkin kokeilla muutakin :) Aurinkoa ja lämpöä viikkoosi!

      Poista
  4. Aion kokeilla, sillä rapsu on ihan parasta, tykkään enemmän kuin mansikoista. <3 Ihanaa kesän alkua Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä: tämä on helppo tehdä ja vieläpä tosi hyvää :) Kiitos samoin sinulle Tiia <3

      Poista