maanantai 17. heinäkuuta 2017

Raparperimehu



Mulla ei ole koskaan ennen kasvanut niin paljon raparperia, että siitä olisi riittänyt mehuksikin. Innokkaana ensikertalaisena oli päästävä kokeilemaan. Tämä mehun keittelyhän ei alkanut kovin onnekkaasti, kun en muistanut, että olin heittänyt metallisiivilän menemään sen alettua  rikkoutua reunasta. Tajusin asian vasta kun raparperit porisi jo iloisesti kattilassa. Kätevä emäntä keksii keinot ja päätin kokeilla siivilöintiä suodatinpussilla. Not good! Älä kokeile kotona! Lopputuloksena oli sotkua, tahmeutta ja kamalan äheltämisen jälkeen vajaa lasillinen mehua :D Sitä sitten nautiskelin hartaasti ja asiaan kuuluvalla kunnioituksella. Onneksi aloitin maltillisesti ja kyseessä oli pieni kokeiluerä, joten kauheasti ei mennyt raparperia hukkaan.

Nyt on sitten uusi siivilä hankittu ja homma alkoi pelittää! Mehusta tuli kauniin väristä ja se on myös tosi hyvää, vaikka en alun perin ihan tiennyt mitä odottaa. Siis niin hyvää, että maistiaiset saatuaan lapset meinasi juoda mehut ennen kuin ehdin saada yhtään edustavaa kuvaa. Jouduin siis kipaisemaan vajaa pullo kainalossa tuonne sateen kastelemalle terassille! 

Loput raparperit odottaa vielä maassa, mutta tämän toisen kokeilun jälkeen taidan keittää nekin mehuksi. Raparperimehuun kun kuulemma kelpaa nuo ei niin nuoretkin varret.

Raparperimehu

7 dl raparperin paloja
5 dl vettä
4 dl sokeria

Keitä aineksia n. 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Siivilöi mehu ja pullota jääkaappiin. Laimenna mehu vedellä sopivaksi juotavaksi.

Jos vielä löytyy raparperia maasta, eikä tiedä mitä niillä tekisi, suosittelen kokeilemaan mehua!

18 kommenttia:

  1. Raparperijuoma on ihan pop kesäpäivinä!
    Satoi tai paistoi! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniin väristä!
    Varmasti hyvää.
    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin itsekin tuohon väriin ❤️ Kivaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  3. todellakin raparperia löytyy ja hilloa meinasin tehdä, mutta taidankin tehdä mehua. Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
  4. Raparperiä löytyy vielä ja ajattelin laittaa loput pakkaseen.
    Tuota mehua voisi kyllä kokeilla. Näyttää hyvältä!
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Niin kauniin väristä, kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla tehdä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos raparperia riittää, niin kannattaa kokeilla. On helppo tehdäkin :)

      Poista
  6. Pitäisi varmaan joskus kokeilla. Mä en ole käyttänyt meijän pihassa olevia raparpereja vuosikausiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eih! Oikeastiko? Et edes raparperipiirakkaan? 😊 Meitsi kyttää omassa pihassa jo niitä keväällä maasta pilkistäviä punaisia palleroita, että koska pääsis leipomaan😅

      Poista
  7. Raparperimehu on niin hyvää!! Tein tänä vuonna ensimmäisen kerran ja ai että <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, siellä on toinen ensikertalainen! Mä tykästyin kanssa ja varmasti tulen jatkossa tekemään 👌

      Poista
  8. Apua ihanaa, rapsu on ihan ylitse muiden ja olin niin onnellinen, kun ystävä toi juhannuksena tuliaisiksi rapsujääteetä. Iso nam. <3

    Ihanaa viikonloppua Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi on kyllä ihanaa! Ja niin oli kyllä viikonloppukin, kiitos toivotuksista Tiia😊

      Poista
  9. Kiitos vinkistä! Raparperia meinaan löytyy...

    VastaaPoista