tiistai 1. elokuuta 2017

Kylmäuutettu jasmiinitee


Kerroin tänään töissä ihastuksestani jasmiiniteehen. En saanut ymmärrystä ollenkaan! Osa ei ollut koskaan maistanut ja osan mielestä maku on ällöttävä. Minusta jasmiinitee maistuu ihanasti kukalle! Melkein samalle kuin mille jasmiini tuoksuu, eli kerrassaan ihanalle :)

Kesäloman kuumina päivinä tein jasmiiniteetä jopa kylmäuutettuna. Moni makeuttaa sen hunajalla, mutta minä en kaipaa makeutusta. Riittää, että kepeää kukkaismakua raikastaa vähän appelsiinilla. Kylmäuutettuna tee on pehmeämmän makuista, kun karvasaineita ei kylmässä liukene niin paljoa kuin kuumassa.

Tee-ihmiset huomaa heti kuvasta, että toimin uuttamisessa ihan väärin: tuossa pallossa teelehdet ei mahdu kunnolla aukeamaan. Mutta ei haittaa minua! Teepallon kanssa homma on helppoa eikä tarvi erikseen siivilöidä teen puruja pois. Laiskuus ja oikotiet sallittakoon!

2 lusikallista vihreää jasmiiniteetä
4 dl kylmää vettä
Appelsiinin viipaleita

Laita tee palloon ja pallo veteen. Nosta jääkaappiin ja anna uuttua n. neljä tuntia. Lisää appelsiiniviipaleet ja anna seistä vielä hetki. Raikas kuuman päivän virkistäjä on valmis!2 kommenttia:

  1. Hei minä ymmärrän, vaikka kahvikissa olenkin...juon monesti kylmää teetä janojuomana ympäri vuoden. Minulla on 'iso' teekannu, johon juoman teen ja siitä sitten litkin pitkin päivää. En pidä pelkän veden mausta, joten teen 'jääteetä' ilman makeutusaineita. J tuo jasmin tee on muuten hyvää, en tosin ole älynnyt laittaa siihen noita appelsiiniviipaleita, mutta täytyy korjata asia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että yksi ymmärtäjä löytyy! Olin ihan ihmeissäni, kun kukaan työpaikalla ei jakanut ihastustani jasmiiniteehen 🤔😄

      Poista