sunnuntai 20. elokuuta 2017

Suklainen porkkanakakkupuuro





Porkkanakakkupuuro oli kuulemma edellisvuoden somehittejä. Multa se syystä tai toisesta meni silloin ohi, mutta nyt inspiroiduin porkkanasta, kun raastan sitä hammasvaivaiselle Romeolle. Kokeilin soveltaa puurosta suklaisen version laittamalla nesteeksi suklaan makuista soijamaitoa. Meidän miesväki on tykästynyt suklaamannapuuroon, joka mun mielestä on vähän ällöä. Arvelin, että josko tämä terveellinen versio voisi upota meille kaikille, mutta kokeilumielessä tein ensin vain kahdelle riittävän annoksen.


2 dl porkkanaraastetta
2 dl kaurahiutaleita
5 dl suklaista soijamaitoa
0,5 dl rusinoita
0,5 tl kanelia
1 rkl hunajaa

Sekoita porkkanaraaste, kaurahiutaleet ja rusinat keskenään. Lisää puolet soijamaidosta ja jätä suljettuun purkkiin jääkaappiin päiväksi.

Kaada seos kattilaan ja lisää loput nesteet. Mausta kanelilla ja hunajalla. Keitä puuroa pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia kunnes kaurahiutaleet kypsyvät.

Pinnalle ripottelin vielä muutaman rusinan ja mustikan sekä himppusen kaurahiutaleita. Marjat tuntui sopivan mukaan oikein hyvin, mutta varmasti myös pähkinät olisi loistava lisä.


Tuo annoksen tekeminen kahdelle osoittautui oikeaksi ratkaisuksi: kumpikaan poika ei suostunut edes maistamaan! Ulkonäkö ilmeisesti oli sen verran epämääräinen :D Mika sitä vastoin söi mukisematta ja itse tykästyin saman tien. Eikä ihme, sillä tässä puurossahan yhdistyy kaksi asiaa, joita ruokavaliooni kaipaan: terveellisyys ja suklaa! Nam nam!

10 kommenttia:

  1. Hih meidän nököhammas ei suostu syömään ollenkaan porkkanaa, tosin raasteen aen ole kokeillut. Mieluumin omenaa, banaania ja mustikoita...
    Hmm...puuro voisi jäädä minulta maistamatta. En syö muutenkaan puuroa, saatika mannapuuroa ja ne tuorepuurokokeilut...ne on vielä aloittamatta juuri tuon puuro'inhon' vuoksi :/
    Pitäisiköhän tehdä korjausliike?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Romeonkin herkkua on banaani, mutta porkkanaa rakastaa myös. Hyvin näyttää ke kelpaavan raastetun :) Jos ei pidä puurosta yleensä, en usko että tästäkään innostuu. Minä taas tykkään kaikista puuroista, joten tämä oli mulle herkullista vaihtelua :)

      Poista
  2. Tää vaikuttaa kyllä ihan kokeiltavalta reseptiltä! :P Mä just mietin,että mihin tungen ton suklaasoijajuoman, kun on jäänyt kaappiin roikkuun.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässä onkin sitten sopivan resepti, johon voit soijamaidon kadottaa :)

      Poista
  3. Mä innostuin pitkästä aikaa tekemään tuorepuuroa...suklaista tietenkin =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuorepuurotkin on hyviä! Otan välillä töihinkin evääksi, ellei kaapista muuta löydy :D

      Poista
  4. Jee, uutta kokeiltavaa!! Mä voisin kokeilla tuota tavallisella mantelimaidolla, porkkana sopii raastettuna varmaan hyvinkin tuorepuuroon. Jostain syystä en tykkää suklaasta puurossa, en edes myslissä vaikka muuten sitä rakastankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen: mäkään en halua sekoittaa suklaata puuroon tai mysliin, enkä tykkää siitä suklaamannapuurosta ollenkaan. Tässä suklainen maku kuitenkin toimi. Taidan kokeilla ensi kerralla tavallisella soijamaidolla, niin voin vertailla :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Jos puuroista pitää, tämä on mukavaa vaihtelua!

      Poista