lauantai 17. kesäkuuta 2017

Taste of Loma; Helsinki

Ollaan opittu Mikan kanssa yksi juttu. Kun loma alkaa, kannattaa tehdä HETI jotain normaalista poikkeavaa, jotta pääsee irti arjesta. Kyllähän työviikon jälkeen väsyttää, eikä millään viitsisi ja flunssakin teki tuloaan (tai ehkä jo menoaan?). Mutta vanhasta oppineena pyristeltiin väsymyksestä eroon ja hypättiin junaan suuntana kesäinen ruokafestari Taste of Helsinki.


Ja kyllä kannatti. Aurinko paistoi, ruoka tuoksui ja skumppa kupli! Siitä kuplimisesta on kyllä kiittäminen Electroluxia, jonka kutsuvieraana oltiin. Isäntäväen teltassa oli alkupalaksi tarjolla haukitäytteinen focaccia. Kerrassaan hyvää! Muuten Electrolux keskittyikin sitten monipuoliseen juomatarjoiluun. Kesäinen fiilis valtasi mielen heti loman alkajaisiksi ja se oli tavoitekin. Ja ei, se ei johtunut juomatarjoilusta! Toinen tavoite oli maistella sellaisia ruoka-annoksia, joita normaalisti en ravintolassa tilaisi. Sekin tavoite täyttyi.


Ensimmäisenä maistoin Shelterin 24h haudutettua karitsaa. Karitsaa syön muutenkin ja tämä oli The Annos, jolla halusin aloittaa. Hyvää, mutta pieni pettymys, koska odotukset oli niin korkealla.


Seuraavaksi siirryttiin Pastoriin; Mikalle Black Angus härkää, minulle grillattua mustekalaa, perunaterriiniä ja kylmäsavustettua lohenmätiä. Oh my! Nyt päästiin asiaan ja pääsin ihmettelemään, mikä onkaan syy, että välttelen mereneläviä...


Ja sitten Bistro O Mat; Mikalle grillattua porsasta, minulle savustettua punajuurta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa. Ja... tattadaaa! Yllättäen punajuuri oli illan suosikkiannokseni! Suunnittelenkin jo punajuuri-kokeiluja grillissä.


Mika maistoi vielä Passion lammasmakkaraa ja veripalttua uusilla perunoilla, minä siirryin jälkiruokaan. Kaikista houkuttelevista jälkkäreistä huolimatta päädyin Vanhan Porvoon jäätelötehtaan kojulle. 4 markan annokseen sai valita useampia makuja ja pidin edelleen illan periaatteesta kiinni: maku, jota en normaalisti valitse. Niinpä annoksessa oli makuina ruskistettu voi, pistaasi ja kotoinen mustikka, koska valkoinen basilika ehti loppua juuri ennen vuoroani. Hyviä oli kaikki, ja taaskin yllätys: suosikiksi nousi ruskistetun voin makuinen jäätelö!


Aikamoinen herkkukooste tuli illan aikana nautittua. Lopulta kotonakin odotti yllätys. Santeri oli palkattu vahtimaan pikkuveljeä ja oli sovittu, että pojat vuokraa leffan ja tilaa pizzaa. Pizzat olivat saapuneet, mutta ihan vääränlaiset! Santtu oli soittanut ja ilmoittanut asiasta ja uudet pizzat oli luvattu tehdä ja toimittaa heti. Oikeanlaiset pizzat oli saapuneet pahoitteluiden kera; alkuperäiset oli toimitettu väärään osoitteeseen. Niinpä sitten pojilla oli lopulta 4 pizzaa, joista kaksi ylläri-täytteistä oli jätetty odottamaan meidän kotiin paluuta. Ja kyllä muuten maistui yöpalana makoisalta! Siitä huolimatta, että täytteitä sai vain arvailla... Tai ehkä juuri siksi!


2 kommenttia:

 1. Voi, mitä herkkuja! Noitahan syö ihan silmillään! Varmasti ihania nautintoja!
  Aurinkoista illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan! Mulle annosten ihastelu on melkein yhtä mukavaa kuin niiden syöminenkin 😊

   Poista