keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Majoitusvinkki Tallinnaan

Nyt on ihan pakko kertoa, millaiseen majoitukseen Tallinnassa sattumalta päädyttiin. Oli niin loistava paikka, että on vinkattava muillekin Tallinnan kävijöille, vaikka melkein tekisi mieli pitää omana pikku salaisuutena, jotta paikka olisi meille vapaana toistekin :)


Tallinnasta hotellia varatessa todettiin, että kaikki hotellit on täynnä. Tai siis kaikki tilavat perhehuoneet oli varattu; meitä kun on kolme aikuisen kokoista ja yksi natiainen, niin tavalliseen hotellihuoneeseen ei enää mahduta. Mika sitten ehdotti, että mitä jos varataankin asunto, ettei tarvi muuttaa aikataulua. Olin vähän epäluuloinen, kun ehdotetun asunnon sijaintikin oli niin pitkällä Toompean mäellä, etten ollut koskaan siellä saakka käynyt.


Asunto osoittautui ihan loistavaksi meidän kokoonpanolle! Siinä oli 2 viihtyisää makuuhuonetta, valtava olohuone, keittiö, 2wc:tä ja kylpyhuone isolla ammeella varustettuna sekä sauna. Melkein piti miettiä, raaskiiko sieltä huoneistosta poistua ollenkaan ennen kotiinlähtöä!
Asuntoon pääseminenkin oli pieni seikkailu osoitteineen ja numerokoodeineen, mutta perille päästiin ja saatiin ovikin auki ilman että tavattiin yhtään ihmistä.

Lopulta asunnon sijainti olikin ihan huippu! Vanhassa upeasti remontoidussa talossa Patkulin ja Kohtuotsan näköalatadanteiden välissä. Molemmista oli upeat näkymät yli kaupungin merelle saakka.Kartalta löydettiin asunnolle vain yksi reitti, mutta huomattiin sitten, että yhden tunnelin läpi kävellen tultiinkin muutamassa minuutissa raatihuoneentorille. Eli ei ollenkaan liian pitkä matka!

Liikuntarajoitteisille tai rattaiden kanssa matkaaville en voi kuitenkaan paikkaa suositella. Ylös Toompean mäelle ja ihan viimeisimpään nurkkaukseen oli melkoinen kipuaminen mukulakivisiä katuja ja portaikkoja. Lisäksi kadut oli niin tupaten täynnä turisteja, että liikkuminen siellä ei ole erityisen näppärää.


Itse ihastuin ikihyviksi sekä asuntoon, että sen sijaintiin historiallisessa ympäristössään. Pojatkin totesi, että tuntuu ihan "oikealta ulkomaalta" :D kun kaikki on niin erilaista ja vanhaa.Eli jos kaipaa tilavaa majapaikkaa perheelleen tai isommalle porukalle ja pitää vanhasta linnamaisesta ympäristöstä, kannattaa tsekata Tallinn City Apartments (Toompea Old Town). Ainakin mä olen pikkuisen rakastunut paikkaan! ❤️

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Ollaan parina kesänä tehty muutaman päivän retki Tallinnaan. Vanhassa kaupungissa ollaan asuttu, nautittu hyvästä ruuasta ja ilmapiiristä.
  Kivaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnan vanhassa kaupungissa on kyllä omanlaisensa tunnelma, kun siellä on säästynyt niin paljon vanhoja kauniita rakennuksia. Kivaa iltaa!

   Poista
 2. Vaikka olen paljon matkustellut, niin Tallinassa en ikinä ;) Moni töissäkään ei meinaa minua uskoa, mutta tosi on...ja en ole vieläkään tuntenut kutsumusta tuohon suuntaan, vaikka monet ovat suositelleet. Ehkä joku päivä.....
  Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Taidat olla harvinainen suomalainen :) Minäkin olen käynyt Tallinnassa harvoin ja liikkunut siinä ytimessä missä kuulee melkein enemmän suomea kuin viroa. Toompean mäellä oli ihan toisenlaista. Pienet kujat oli tupaten täynnä japanilaisia, saksalaisia ja ranskalaisia oppaineen. Suomea ei juurikaan kuulunut. Sain kyllä ihan uudenlaisen näkökulman Tallinnaan👌

  VastaaPoista