sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Idänunikoita mummilan pihalla

Mummilan piha vaatii kesäaikaan aina pienen kierroksen, jotta saan päivitettyä mitä milloinkin on puhjennut kukkaan. Parhaillaan kukkii iki-ihanat idänunikot, jotka lukeutuu mun lempikukkiin.Kukkaloiston lisäksi jatkettiin ruuasta nautiskelua. Ennen mummilavisittiä juhlittiin nimittäin kesän kolmannet sukujuhlat; tällä kertaa rippijuhlan muodossa. Ennakoitu sade jätti tulematta ja lohisoppa ja mansikkakakku päästiin nauttimaan puutarhassa lämpimässä kesäsäässä. Kerrankin voi iloita siitä, ettei sääennuste pitänyt paikkaansa! Lohisoppa on kyllä aina hyvää, mutta ehkä kuitenkin vielä pikkuisen normaalia parempaa, kun sen saa syödä ulkona.


Ja kukkii siellä mummilassa muutakin kuin unikot. Päivänliljat ja värililjat on kukassa ja pionit lupaavasti nupulla.Mahtaakohan kukaan tietää, mikä on tuo koko nurmikon peittänyt pikkuinen vaaleanpunertava kukka? Lehdet kasvaa ihan maanpinnassa ja kukkavarsi on n. 10 cm korkea. Kukka on ilmeisesti tullut pihaan lainassa olleen ruohonleikkurin mukana siemeninä ja leviää joka puolelle. Kiinnostaisi kovasti tietää mikä se lienee, joten uteliaana odottelen, jos joku osaisi vinkata!8 kommenttia:

 1. Mahtavaa kukkaloistoa mummilan pihalla!
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo unikot on kyllä ylitse muiden, ihan superkauniita. Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kauniita kukkasia!
  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Haikailen noita unikoita omaankin pihaan😍 Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Olettaisin pikkukukkien olevan Belliksiä elikä Kaunokaisia. Toivoisin niiden leviävän myös omaan pihaani, mutta eipä vaan ole toistaiseksi onnistunut. t. leenak

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka kauniita kukkia. Minä olen ihan onneton niiden kanssa, siis tunnistamaan:)

  Oikein kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en montaa tunnista, mutta yritän opetella :)

   Kivaa viikkoa sinullekin!

   Poista