lauantai 25. maaliskuuta 2017

Pääsiäishyasintti?Hyasintti on mulle joululta tuoksuva tunnelman tuoja, niin kuin varmaan monelle muullekin suomalaiselle. Keski-Euroopassa se on kuitenkin pääsiäiskukka ja ottaa siinä tehtävässä pikkuhiljaa jalansijaa Suomessakin. Keltaisena hyasintti onkin pirteän keväinen. Viime viikonloppuna ihastuin kuitenkin pikkuruiseen hennosti vaaleanpunertavasn nuppurykelmään ja kotiutin sen heti! Viikossa kukat jo aukesivat ja pehmeä hyasintin tuoksu alkoi leijailla kotona. Tässä sitä sitten ollaan: mun tekee mieli joulutorttuja!


Ikävämpi puoli on se, että taidan olla tuolle suloisuudelle allerginen. Viime jouluna aloin epäillä, että pärskiminen ja silmien kutina johtui hyasintista. Olin jo ehtinyt unohtaa epäilykseni, mutta nyt kai sitten epäilys on todistettu todeksi. Eilen kun kukat oli auenneet, aloin aivastella ja niiskuttaa. Hyasintti sai siis tänään siirron pihalle ja nuha alkoi muutamassa tunnissa helpottaa. Harmi, etten voi pitää sitä sisällä, mutta kaunis se on pihallakin narsissien kaverina!4 kommenttia:

 1. Hyasintti on niin ihana!
  Meilläkin mies taitaa olla sille allerginen. Olen jouluna ostanut valkoisia, kun ne on vähän
  miedomman tuoksuisia.
  En ole koskaan nähnyt keltaista Hyasinttiä. Nyt minua alkoi se kiinnostamaan.😀
  Mahtaako kukkakaupasta sellainen löytyä?
  Kauniit kuvat! Tuo hyasintti sopii hyvin narsissien kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan! Kukkakaupoista löytyy keltaisia hyasintteja ja kuulemma oranssejakin on. Täällä keltaisia oli leikkona

   Poista
 2. Onpa kaunis hyasintti. Hyasinteille aika moni on allerginen. Minulla itselläni on astma enkä kestä hyasintteja lainkaan - valitettavasti. - Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Anneli! Tänään vihdoin saatiin sitä aurinkoa tänäänkin :)

   Poista