sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Juustokakkua ja uusia alkuja


Tuntuu, että tammikuu on vierähtänyt ohi niin, että olen käynyt ihan puoliteholla. Pitkään piinanneet köhä ja selkäkipu on estäneet tehokkaasti rakkaimmat harrastukseni: liikunta ei ole onnistunut, eikä silloin leipominenkaan huvita. Tai no, liikunta ei ole jäänyt ihan kokonaan: kun ei muuta ole voinut tehdä, jooga on löytänyt sydämestäni ihan erityisen paikan. Joogatunnin jälkeen alaselän kipu pysyy pari päivää poissa, kunnes muutaman työpäivän jälkeen kipu taas palaa. Tylsää!

Nyt kuitenkin flunssa alkaa olla ohi ja eilisen joogatunnin jälkeen selkäkipu oli poissa, niin uskaltauduin piiitkästä aikaa zumbaan. Kylläpä oli ihanaa ja kamalaa yhtä aikaa! Miten pienessä ajassa kunto laskeekaan! Olin kyllä osannut varautua siihen, joten ihan yllätyksenä ei tullut, että jo puolivälissä tuntia teki mieli istahtaa lattialle lepäämään. Asiaa ei yhtään helpottanut se, että näin pitkän tauon jälkeen melkein kaikki koreografiat oli uusia. Melkoinen työ oli siis myös askelissa pysymisessä. Huoh. Kivaa oli kuitenkin ja tiedän, että ensi kerralla on jo helpompaa!

Ja jotta elämä tuntuisi taas normaalilta, oli liikunnan lisäksi palattava myös leipomisen pariin. Koska pakastimesta löytyy vielä melkoisesti viime kesän marjoja, halusin tehdä jotain mustikkaista:


Mustikkajuustokakku

Pohja:
250 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:
500 g rahkaa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
200 g mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri ja vatkaa muna joukkoon. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat. Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 1 tunti. Jäähdytä hyvin. Itse tykkään tästä melkeinpä jääkaappi-kylmänä.


7 kommenttia:

  1. Hienoa, kun flunssasi alkaa olla ohi ja pääsit jo Zumbaan.
    Mustikkapiirakka näyttää tosi herkulliselta!
    Minullakin on vielä mustikoita jonkun verran pakkasessa.Ollaan tehty smoothieita ja rahkaa.
    Mukavaa maanantai päivää sinulle!
    Piirakkaa en olekkaan aikoihin tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli ja vietettyään yön jääkapissa, maistui loppupala melkeinpä parhaalta😊

      Poista
  2. Nam mikä kakkunen, alkoi heti tekemään mieli, mutta talossa ei ole muuta, kuin suklaata. Ihanaa, että flunssa on peitottu ja elämä taas voittaa. Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi suklaakoneen auttaa makeannälkään😊. Ja kiitos Tiia, kyllä tämä tästä taas alkaa sujua.

      Poista
    2. Siis suklaaKIN, piti kirjoittaa. Mutta suklaakone nyt varsinkin auttaisi 😂

      Poista
  3. Jumpan jälkeen voi aina palkita itsensä palalla kakkua ;)
    Jooga on hyväksi koko keholle ja varsinkin mielelle <3
    Tsemppiä helmikuuhun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä; liikunnan jälkeen voi vähän herkutella :) Olen nyt ihan ihastunut joogaan. Joogatunnin jälkeen on aina todella hyvä olo, sekä kehossa että mielessä! Hyvää helmikuun alkua myös sinulle Satu.

      Poista