sunnuntai 27. tammikuuta 2019

'Cause I'm in love





Aika ihmeellistä, miten asiat muuttuu. Nuorena olin henkeen ja vereen kesäihminen, mutta nykyään rakastan talvea vähintäänkin yhtä paljon. En tiedä mitään parempaa, kuin paukkuva pakkaspäivä, jolloin aurinko porottaa ja hanget kimmeltää tuhansien pienten timanttien lailla. Tämän päivän säätä täydellisempää en voisi toivoa! Päivän parhaat tunnit kuluikin ulkona metsässä kävellen ja - uskomatonta kyllä tässä pakkasessa - hikoillen.

Hangessa kulkeminen kävi kyllä hyvin treenistä, sen verran hikistä ja hengästyttävää puuhaa se oli. Osan matkaa kuljin kovaksi tallaantunutta polkua, mutta osan matkaa seurailin reittiä, jossa on kyllä polku, mutta kun lunta on tullut paksusti, oli hangessa vain jonkun lumikenkäilijän tallaama reitti. Kengän allahan se sitten upotti niin, että hiki nousi pintaan tarpoessa.

Mutta voi sitä luonnon kauneutta! Taivas oli ihan huimaavan sininen ja metsän siimeksessä valon väri vaihteli sen mukaan, millaisia puita ympärillä oli. Puita peitti paksu lumikerros ja nuoret koivut oli sen painosta taipuneet kaarelle muodostaen pumpulisen näköisiä kaariportteja keskelle metsää. Ei sen maiseman keskellä juurikaan ehtinyt pientä rehkimistä edes huomata.


Vaikka reippaan vauhdin ja hyvän pukeutumisen ansiosta kylmä ei päässyt yllättämään, hiukset jäätyi pakkasessa kuuraisiksi koppuroiksi. Eilen kampaajalla niistä oli napsittu 10 cm pituutta pois ja latvat oli sen jäljiltä hyvässä kunnossa, mutta jäätyminen ei varmaan tehnyt niiden kunnolle kovin hyvää. Pakkasella pitäisikin kääriä hiukset suojaan pipon tai hupun suojaan, jotta eivät moiselle koetukselle joutuisi. No, sitä on enää myöhäistä surra!


Syksyllä neulomani riddari muuten toimi pakkaskelissä ihan loistavasti. Mulla oli alla vain tekninen kerrasto, sen päällä ohut neule ja toppavaatteet, eikä palvelusta ollut tietoakaan. Riddarissa käyttämäni alpakan ja merinovillan yhdistelmä on ihan superlämmin, vaikka lanka on ohutta. Nyt sitten pitääkin siirtyä kurkkimaan lankakaupan valikoimaa ja miettiä mitä puikoille seuraavaksi valitsisi.

16 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä niin kaunista! Tällaisesta talvesta tykkään kanssa, vaikka se on kyllä sanottava, että pikkaisen saisi tuo pakkanen hellittää. Metsässä kävellessä on kyllä niin satumainen tunnelma ja tuo lumen kimaltaminen on niin kaunista. Lämpöisen näköinen on kyllä tuo neuleesi.
    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista tosiaan on! Mua ei haittaisi, vaikka viikonloppuisin olisi kova pakkanen, mutta työmatkat sujuu arkena helpommin, jos on vähän lauhempaa :)
      Mukavaa viikkoa myös sinulle Sari <3

      Poista
  2. Kaunista on nyt kyllä ulkona. Itse olen ottanut varmaankin 50 kuvaa😊Kiva neule, ihastelen aina toisten taitoja kun itse olen aivan poropeukalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia on tullut otettua minunkin, niin kaunista nyt on :)
      Tuo neule oli yllättävän helppo tehdä ja valmistui nopeasti pörröisestä langasta.
      Kivaa viikkoa Kristiina <3

      Poista
  3. Kaunista talvea nyt joka puolella!
    Upea neule!
    Pirteää pakkasviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan upeaa ja lumen määrä vain lisääntyy <3
      Kiitos paljon ja pirtsakoita päiviä myös sinne!

      Poista
  4. Niin ihana neule ja punainen takki ja kauniit kuvat muutenkin. Ihan mun näköiset vaatteet. <3

    Oikein sydämellistä uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ja totta, tuollainen puhtaan punainen on kyllä sun väri :) Mulla ei juurikaan punaisia vaatteita ole, mutta tuo superpaksu toppatakki toimii!
      Ihanaa viikkoa sinulle Tiia <3

      Poista
  5. Ihanat talvikuvat!

    Tykkään kaikista vuodenajoista silloin, kun ne on sellaisia kuin ne kuuluu ja ne erottaa toisistaan :). Erityiseti talvi on ihana, kun se tuntuu ja näyttää talvelta niinkuin se nyt tekee <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelen ihan samoin Annukka! En pidä lumettomasta talvesta, enkä viileästä kesästä, mutta tällainen luminen pakkastalvi on ihan parhautta <3 Mun mielestä neljä upeaa vuodenaikaa on etuoikeus, josta täällä pohjoisella pallonpuoliskolla saadaan nauttia <3

      Poista
  6. Luonnon kauneus on kyllä jotain mieletöntä, talvellakin mutten pääse talvella koskaan siihen samaan fiilikseen kuin kesällä:) Yleensä kesällä syntyneet rakastaa kesää ja talvella syntyneet, nooh talvea mutta multa puuttuu kai se geeni ;)

    Ihanat kuvat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä meillä on geenit vaihtaneet paikkaa, kun mun sitten kuuluisi tykätä loppukeväästä, mutta taidan tykätä siitä kaikista vähiten :) Tai no, kyllä mä tykkään ihan kaikista vuodenajoista: niissä kaikissa on omat ihanat piirteensä.

      Kiitos Maikku ja kivaa viikkoa <3

      Poista
  7. Ihanat kuvat <3
    Nautitaan, meillä on upea talvi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, niin nautitaan Nina <3 Tällainen lumimäärä alkaa täällä meilläpäin jo olla harvinaista herkkua, joten nyt on otettava ilo irti jokaisesta päivästä <3

      Poista
  8. Satumaisen kaunis luonto!
    Minä olen kyllä ikuinen kesän lapsi vaikka talvinen kauneus viehättääkin ja elävästi tuli mieleeni tekstistäsi tuo pakkasen kipakkuus ja nipistely nenänpäässä.
    Kauniita hetkiä sinne ihanaan pakkaskeliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Siitä on nautittava mitä on :) Tänään ei enää juuri aurinkoa näkynyt, mutta lunta on entistäkin enemmän! Aion nauttia joka hetkestä :)
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista