tiistai 26. kesäkuuta 2018

Raparperihillo - himohamstraaja käynnistelee kautta



Ihan mahdoton himo alkaa puskea pintaan, kun nään metsässä sinertyneitä mustikoita ja kauppojen tiskissä mehävänä punottavia mansikoita. Mustikat ei ihan vielä ole kypsiä, mutta mansikat alkaa olla parhaimmillaan. Kunhan loma alkaa, alkaa myös pakastin täyttyä! Ennen kuuminta marjakautta voi jo vähän aloitella säilömistä. Pari purkkia vaniljaista raparperihilloa on valmiina. Aiemmin muistelen maustaneeni raparperihillon kanelilla, mutta myös vanilja tuntuu toimivan hyvin.



Vaniljainen raparperihillo

500 g raparperia
2 rkl vettä
Vaniljatanko
250 g hillosokeria

Paloittele pestyt raparperit kuorineen ja laita kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Sekoita ja keitä 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Raparperihillo on ihanaa esim. vaniljajäätelön kanssa ja toimii myös vaikka paahtoleivän päällä <3

4 kommenttia:

  1. Raparperihillo on niin ihanaa! Meillä ei tänä vuonna taida säilöttäväksi jäädä ollenkaan, kun näyttää menevän tuoreeltaan. Mutta eipä se mitään, nautitaan nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kyllä hyvää :) Mehuakin olis ollut kiva tehdä, mutta siihen ei riitä raparperit. Omassa pihassa ne on tänä vuonna tosi kitukasvuisia. Varmaan kuivuuden takia ja huonon lannoituksen :( Onneksi sain kaverilta vähän lisää hilloon!

      Poista
  2. Varmasti herkkua tuo hillo!
    Itse en ole mikään marjastaja, vaikka niistä kovasti tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, minä kyllä tykkään marjastamisesta ja toki sitten myös niistä marjoista :)
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista