sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kupliva kesä


Sky: rautua, kuningasrapua ja koivua
Musta on tuntunut koko kesän kuin olisin lomalla. Oikea loma alkaa vasta muutaman viikon päästä, mutta lämpimät kesäillat ja helteiset viikonloput on hellineet siinä määrin, ettei elämä tunnu arjelta ollenkaan. Silloin voi kai sanoa, että elämä on yhtä juhlaa :)

Nolla: rapea sienivohveli/tryffelijuustoa ja sipulirelissiä

Sky: poroa, mäntyistä punajuurilientä ja puikulamysliä

Vanhan Porvoon jäätelötehdas: ruskistettu voi ja hasselpähkinä

Meillä on ollut jo useamman vuoden kesäinen perinne käydä Taste of Helsinki-tapahtumassa herkuttelemassa. Nytkin perjantai-iltana suunnistettiin sinne. Electroluxin vieraana on hyvä olla; heidän alkupaloistaan on näppärä aloittaa ja juomasta ei tarvi huolehtia: kaikkea on ja sitä varmasti riittää, kunhan muistaa huolehtia saamastaan lasista loppuun saakka. Itse pitäydyin muutamassa skumppalasillisessa ja nautiskelin kuplista lasissa, auringosta iholla ja ympärillä leijuvista ihanista ruuan tuoksuista. Tunnelma oli mahtava, kun sääkin tänä vuonna oli mitä loistavin. Annokset ei tällä kertaa ihan osuneet nappiin omien makumieltymysten kanssa. Mun makuun oli vähän liikaa kaikkea raakaa... Mutta tottakai ihania herkkupalojakin löytyi. Mikan kanssa otettiin aina eri annokset, niin päästiin maistelemaan tosi monta eri annosta. Lopulta vatsa kuitenkin täyttyi jäätelöllä :) Viime vuonna muhun teki lähtemättömän vaikutuksen Vanhan Porvoon jäätelötehtaan valmistama ruskistetun voin makuinen jäätelö ja sitä oli onneksi tarjolla nytkin. Nautiskelin jäätelöä niin tuhdin annoksen, että kielikin kangistui kylmästä herkusta :D Mutta oli se sen arvoista!

Huvila: Gyros


Lauantaina nuorimmainen lähti yllättäen mökkeilemään pikkuserkkunsa kanssa ja meillä oli aidan rakentelupuuhien jälkeen TAAS tilaisuus treffi-illalle. Kun täkäläinen uusi taksifirma Petax vielä tarjosi ilmaiset taksikyydit koko illaksi, ei maltettu jättää tilaisuutta käyttämättä. Pöräytettiin siis Petaxilla keskustaan syömään. Tällä kertaa vatsat täyttyi ihan siitä yhdestä annoksesta niin, että iltakävely rannan kautta oli oikein hyvä sulattelu siihen päälle. Jälkiruuaksi riitti auringonlaskun ihastelu lämpimässä kesäillassa ja takaisin kotiinkin ehdittiin hyvissä ajoin. Ja edelleen on fiilis kuin lomalaisella. Viikonloppu on ollut täynnä hyvää ruokaa, aurinkoa, pihatöitä, kuplivia lasillisia ja ihmeellisen hyviä hetkiä. Kesä jatkukoon!


4 kommenttia:

 1. Voi, mitä herkutteluja siellä! Tuo on varmasti kiva tapahtuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on mukava tapahtuma ja vaikka kaikki ei välttämättä aina ole ihan omaan makuun sopivia, otan kaiken elämyksen kannalta. Kiva maistella uusia makuja😊

   Poista
 2. Kesän tähtihetkiä! <3
  Nauti!
  Ihanaa juhannusviikkoa sinne!

  VastaaPoista