Ihan mahdoton himo alkaa puskea pintaan, kun nään metsässä sinertyneitä mustikoita ja kauppojen tiskissä mehävänä punottavia mansikoita. Mustikat ei ihan vielä ole kypsiä, mutta mansikat alkaa olla parhaimmillaan. Kunhan loma alkaa, alkaa myös pakastin täyttyä! Ennen kuuminta marjakautta voi jo vähän aloitella säilömistä. Pari purkkia vaniljaista raparperihilloa on valmiina. Aiemmin muistelen maustaneeni raparperihillon kanelilla, mutta myös vanilja tuntuu toimivan hyvin.
Vaniljainen raparperihillo
500 g raparperia
2 rkl vettä
Vaniljatanko
250 g hillosokeria
Paloittele pestyt raparperit kuorineen ja laita kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Sekoita ja keitä 10 minuuttia. Poista vaniljatanko ja kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
Raparperihillo on ihanaa esim. vaniljajäätelön kanssa ja toimii myös vaikka paahtoleivän päällä <3
Raparperihillo on niin ihanaa! Meillä ei tänä vuonna taida säilöttäväksi jäädä ollenkaan, kun näyttää menevän tuoreeltaan. Mutta eipä se mitään, nautitaan nyt :)
VastaaPoistaOn se kyllä hyvää :) Mehuakin olis ollut kiva tehdä, mutta siihen ei riitä raparperit. Omassa pihassa ne on tänä vuonna tosi kitukasvuisia. Varmaan kuivuuden takia ja huonon lannoituksen :( Onneksi sain kaverilta vähän lisää hilloon!
PoistaVarmasti herkkua tuo hillo!
VastaaPoistaItse en ole mikään marjastaja, vaikka niistä kovasti tykkään!
Voi, minä kyllä tykkään marjastamisesta ja toki sitten myös niistä marjoista :)
PoistaMukavaa viikonloppua!