lauantai 9. kesäkuuta 2018

Syötävän hyvä mansikka-kauranaamio



Mä olen jo kauan ollut kiinnostunut kotikosmetiikasta. Kovin usein sitä ei tule tehtyä, kun kaupastakin saa kaikkea ihanaa, mutta kotikosmetiikan luonnonmukaisuus viehättää aina vaan enemmän. Kesäaika varsinkin innostaa kokeilemaan raikkaalta tuoksuvia luonnonantamia kauneuden hoidossa. Vanhassa pihasaunassamme oli juuri se oikea tunnelma lämmitellä kesäiltoina vettä padassa ja tuoksutella koivua, ruusun terälehtiä ja erilaisia yrttejä ja tehdä iholle tai hiuksille pieniä taikoja :) Vaan eipä siihen pihasaunaa tarvita; kyllä kotikosmetiikka valmistuu ihan yhtä lailla modernimmassa keittiössäkin.

Muutama viikko sitten tapahtui yksi juttu, mikä veti hiljaiseksi ja sai miettimään, että mistä se kiinnostus oikeastaan kumpuaakaan. Onko se opittua, perittyä, hetken hurmaa vai voiko se olla kulkenut mukanani jo vuosisatojen ajan? Uteliaisuuttani kävin nimittäin regressioterapiassa ja kokemuksen sulattelussa on mennyt useampi viikko. Tai oikeastaan itse tapahtuma ei ole vaatinut niinkään paljon sulattelua kuin se, että voiko siitä kenellekään edes kertoa. Tiedän kyllä miten epäluuloisesti itse suhtautuisin, jos joku kertoisi ehkä päässeensä kurkistamaan menneeseen elämäänsä. Noh, se olisi pidempi tarina, joka saa jäädä myöhemmäksi!

Joka tapauksessa aikainen kevät on saanut ihon siirtymään kesämoodiin ja pintakuiva iho on paljon rasvaisempi kuin talviaikana. Mansikan ihoa virkistävät ja ihohuokosia supistavat ominaisuudet onkin olleet ihan omiaan kesäisinä saunailtoina. Ja mikä taivaallinen tuoksu mansikasta lähteekään! Naamion hyvää tekevistä ominaisuuksista huolimatta se ei sisällä mitään kemikaaleja ja on niin hyvää, että ylijäävän osuuden voi surutta syödä :D



Mansikka-kauranaamio
1 mansikka
1 rkl kaurahiutaleita
1 tl hunajaa
1 tl kookosöljyä

Murskaa mansikka ja sekoita muut ainekset sekaan. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos naamiosta tulee liian juoksevaa, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Levitä naamio puhtaalle iholle silmänympärysihoa välttäen. Hiero varovasti pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ja huuhtele pois.

Iho on naamion jälkeen pehmeä ja kuulas ja hyvin kosteutettu. Mansikan pitäisi myös kiinteyttää veltostunutta ihoa, mutta sitä en uskalla luvata! Olen joskus lukenut jostain lausahduksen vihanneksista ja marjoista, että vihreät syödään terveydelle, punaiset kauneudelle. Ehkä se pätee myös ulkoisesti nautittuna :)

6 kommenttia:

  1. Arjen luksusta...ja helposti kotikeittiöstä!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä juuri :) Mukavia sunnuntain viimeisiä hetkiä sinulle Susanna!

      Poista
  2. Ihan mahtavaa! Pitääpä kokeilla! Rakastan kaikkia naamioita,nytpä voin tehdä sen itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Ainakin minä pidän naamion mansikkaisesta tuoksusta ja kosteutuksesta :)

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen naamio ja helpon oloinenkin. En jaksa innostua sellaisista kotinaamioista joissa pitää ostaa kaappeihin kauheasti kaikkea raaka-ainetta jota sit ei tule muuten käytettyä mutta tuossahan oli aikalailla kaikkea mitä jokaiselta löytyy ja mansikoita nyt ostaa mielellään.
    Hei, haluaisin kuulla enemmänkin tuosta mainitsemastasi terapiakokemuksesta. Jään innolla odottamaan postausta siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu mulla Nanni; en viitsi ostaa kaappiin aineksia, joita sitten pitäisi käyttää vain muutama tippa kerrallaan. Mutta tällaiset perusaineista tehtävät on kivoja :)

      Yritän saada aikaiseksi kertoa tarkemmin tuosta regressioterapia istunnosta lähiaikoina. Se oli kyllä todella mielenkiintoinen kokemus!

      Poista