tiistai 26. syyskuuta 2017

Paahdettua lehtikaalia salaatissa




Jostain syystä lehtikaali on näyttänyt ja kuulostanut vähän liian terveelliseltä ollakseen hyvää. Muutama viikko sitten tarvitsin sitä johonkin reseptikokeiluun ja hämmästyin: se onkin oikeasti tosi hyvää! Ihastuin sen makuun vähän paahdettuna. Silloin ekalla kerralla paistoin pannulla ja nyt uunissa. Valmistin lehtikaalista syksyisen salaatin ja sen seuraksi juustoista nyhtöleipää. Molemmat valmistui näppärästi samalla pellillä.


150 g lehtikaalia
100 g vaaleaa leipää
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 omena
1 mozzarellapallo
sitruunaa
vaahterasiirappia

Revi lehtikaalista lehdet ja kuutioi leipä. Pyörittely öljyssä ja suolassa ja kumoa uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Viipaloi sillä välin omena ja revi mozzarella. Ota lehdet ja leivät uunista ja nostele tarjoiluastiaan. Lisää omenat, karpalot ja juusto ja sekoita. Purista päälle mehua sitruunasta ja pirskottele vähän vaahterasiirappia. Herkuttele!

2 kommenttia:

  1. Nam! Itsekin vokkasin tänään lehtikaalia parsakaalin ja paprikan kanssa.
    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Onneksi minäkin kokeilin lehtikaalia, kannattaa välillä karistella omia ennakkoluulojaan :D

      Poista