Meidän perheessä on vähennetty lihan syömistä rutkasti ja sen myötä on keittössä tullut kokeiltua kaikenlaista uutta. Siksipä tämä leipäjuustolla höystetty mausteinen kastike oli loistava kokeilu, joka nousi samantien omien herkkuruokien joukkoon❤️ Musta tuo pehmeän mausteinen kastike lölleröisine juustopaloineen on I-H-A-N-A-A! Mutta juusto onkin jotain, mille harvoin voin sanoa ei :)
Paneer koseli
(leipäjuustoa maustekastikkeessa)
2 dl vettä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 valkosipulin kynsi
2 rkl margariinia
1 rkl inkivääriä raasteena
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl garam masalaa
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
300 g leipäjuustoa
Laita pähkinät veteen likoamaan.
Hienonna valkosipuli ja paista hetki pannulla margariinissa. Lisää raastettu inkivääri, tomaattipyree ja mausteet ja anna edelleen paistua sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle tomaattimurska ja hauduta kastiketta n. 20 minuuttia pienellä lämmöllä.
Soseuta sillä välin sauvasekoittimella pähkinät liotusvesineen hienoksi. Lisää seos kastikkeen joukkoon kerman kanssa ja anna kiehahtaa. Lisää suola ja hunaja ja tarkista maku. Lisää kastikkeeseen kuutioitu leipäjuusto ja kuumenna hetki varoen, ettei juusto sula täysin. Nauti keitetyn riisin kanssa.
Ajatuksen tasolla aasialaisen ruuan seuraksi sopisi paremmin vaikka naanleipä, mutta valitsin silti rapsakaksi paistetut tuoreet sämpylät. Ei tullut valituksia!
Onpas mielenkiintoinen ruoka. Kiitos tästä ja kiitos myös reseptistä. Taidan kyllä kokeilla tätä.
VastaaPoistaOnhan se vähän tavallisesta poikkeavaa, mutta mun mielestä vähän pehmenneet leipäjuuston palat kastikkeen seassa on ihania!
PoistaTässä on mun suosikkimausteita, vaikka ei ne kyllä joka ruokaan sovi. Tämä on tosi helppo tehdäkin😊 Mukavaa viikonloppua sullekin!
VastaaPoista