lauantai 16. syyskuuta 2017

Syksy saapuu kotipihaanNiin se vaan taas saapui, vaivihkaa takavasemmalta: syksy! Osa puista on vielä ihan vihreitä, osa muuttunut yht'äkkiä keltaisen, oranssin ja punaisen kirjavaksi. Joka päivä maisema on entistä värikkäämpi ja ruskan sävyt peittää alleen kesän vihreyttä. Heippa vaan, saa jo mennäkin!Kotipihan kesäkukat alkoi jo näyttää melko menetetyiltä ja oli aika vaihtaa syksyisempää ilmettä pihallekin. Syysistutuksissa mua harmittaa, kun ei voi tietää kauanko niistä ehtii nauttia. Musta kun tuntuu, että ne usein joko mätänee sateessa, paleltuu pakkasessa tai hautautuu lumeen. Ja sitten mua säälittää ja surettaa niiden karu kohtalo ja lyhyt elämä!Onneksi luonnon antimia hyödyntämällä saa edullisesti kaunista ja ne kestää säiden vaihteluakin hyvin. Sammaleet, jäkälät, varvut, oksat, kävyt ja kanervat yhdistettynä kukkakaupan antimiin ovat pihalla/parvekkeella kauniita ja syksyisiä. Ja ovat kyllä ilmankin, että kukkakaupasta tarvisi mitään! Ehkä vähän enemmän vaivannäköä se kuitenkin vaatii. Mulle alkoi tulla runsauden pula, kun löytyi kaikkea kivaa! Meidän oven pieli alkoi näyttää jo niin täyteen ahdetulta, että oli pakko karsia osa pois. Kyllä liika on liikaa!Mun syksyisiä ikisuosikkeja on perinteiset callunat, kanervat ja krysanteemit. Tänä syksynä houkutteli myös koristekaalit ja marjakanervat, mutta niille ei oikein löytynyt enää paikkaa, niin jätin ostamatta. Jos vaikka sitten ensi syksynä kokeilisi taas jotain ihan muuta :) Joko muilla on kesäkukat heivattu pois? Mitä on vaihdettu tilalle? Onko joku syksyinen lemppari, joka toimii vuodesta toiseen?

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

10 kommenttia:

 1. Osa kesäkukista vielä kukkii, mutta olen hyödyntänyt niitä kukka-asetelmissa. Syksyisiä asetelmia ulos vasta mietin ja jos tänään sais nuo pergoniat tuotua sisään ja muutenkin 'siivottua' terassilta kesän kellariin....
  Marjakanervia minulla oli viime talvena, mutta nyt on vain hopealankaa ja krysanteemeja. Luonnonantimia hyödynnän jonkin verran.

  Ihanaa syksyistä päivää sinulle Hanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi syksyä ehtii rakennella vielä pitkään ja asetelmiakin muuttaa ja vaihtaa (jos jaksaa :D)
   Kiitos samoin sinulle Satu!

   Poista
 2. Juuh kesäkukat saivat väistyä portailta ja syyskukat tuli tilalle. Valkoisia ja vaaleanpunaisia callunoita ja isohko männyn taimi. Tykkään myös pitää näin syksyisim emaliämpärissä omenoita koristeena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli viime syksynä omenoita koristeena, kun niitä oli niin mahdottoman paljon. Tänä vuonna ei sitten satoa tullutkaan yhtään... Kiva, että niitä edes toisilla on tänäkin vuonna :)

   Poista
 3. Callunat ja vihreät ovat joka syksyn suosikkeja. Pari kesäkukkaa on vielä jäljellä, mutta varmaan kohta nekin joutavat roskiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteiset taitaa olla parhaita :) Sekaan voi sitten välillä hankkia muutakin!

   Poista
 4. Kauniita asetelmia ja nuo puolukat on sööttejä!
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Kauniit kukat! Meilläkin on parvekkeen kesäkukat jo joutaneet pois, ja tilalle laitoin juurikin pallokrysanteemeja ja callunoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika perinteisellä linjalla tuntuu moni syysistutuksia tekevän ja hankkivan. Mutta ehkä ne onkin juuri niitä parhaita ja hyviksi havaittuja :)

   Poista