keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kesäinen muisto: hetkessä valmiit mansikkaviinerit

Emppu pääsi joku aika sitten elämänsä ekaa kertaa leffaan. Me käytiin katsomassa Smurffit 2 (3D). Ensin Eemeli vähän pyristeli vastaan, kun ei oikein tiennyt minne ollaan menossa, mutta mun painostuksesta lähti sitten kuitenkin mukisematta mukaan. Evääksi otettiin vähän namia, poppareita ja tietenkin smurffilimua. Alkuihmettelyn jälkeen Eemeli tykästyi täysin ja odottaa nyt innolla seuraavaa leffapäivää!

Smurffit 2:ssa oli sopivasta jännitystä, seikkailua, ystävyyttä ja naurua, jotta se kiinnosti 5-vuotiasta ja äitikin jaksoi sen katsoa. Kellarikohtaus, jossa smurffeja oli joutunut häkkeihin, meinas olla vähän liian jänskä, mutta kun otin Eemeliä kädestä kiinni, herra heläytti topakasti: "Mä en pelkää mitään!" ja jatkoi elokuvan katselua keskittyneesti. Mutta ei kuitenkaan päästänyt mun kädestä irti... ;D

Leffan jälkeen käytiin vielä jäätelöllä ja kahvilla juttelemassa elokuvan tapahtumista. Ja ihan pikkuisen pääsin livahtamaan vaatekauppaankin, kun keksittiin pukukoppiin sopiva leikki... Joo, joo, olen ihan samaa mieltä: kauppa ei oo mikään leikkipaikka, mutta onko pakko aina olla niin vakavissaan?

Smurffikylän kesäiset maisemat sai meidätkin muistelemaan kesää... ja m a n s i k o i t a!!

Mansikkaviinerit


2 kpl voitaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun

1 prk sitruunarahkaa
4 isoa mansikkaa

Anna voitaikinalevyjen sulaa leivinpaperin päättä uunipellillä. Leikkaa sulaneet levyt puoliksi. Lusikoi puolikkaiden keskelle pari lusikallista sitruunarahkaa ja voitele viinereiden reunat kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viinerit kohoavat uunissa reunoilta lehteviksi.

Anne viinereiden jäähtyä. Asettele viipaloitu mansikka jokaisen keskelle rahkatäytteen päälle.

Maistuu ihan kesältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti