maanantai 14. lokakuuta 2013

Gluteeniton juustokakku

Ihanaa herätä lomapäivään, kun jääkaapissa odottaa juustokakku! Ennen aamiaista pyrähdin kuitenkin pikaiselle aamukävelylle. Tai oikeastaan autolla korjaamolle ja kävellen takaisin kotiin. Kirpeä aamupakkanen pääsi yllättämään, kun eilen oli niin lämmin. Auton ikkunat oli lähtiessä jäässä ja takaisin tullessa jäässä olivat korvat! Kävely raikkaassa ilmassa ja keltaisessa maassa piristi kuitenkin mahtavasti. Kyllä maistui aamiainen ja sen päälle pala juustokakkua ja lukemisena uusin Elle. Aaaaahhhhhh!!!

Gluteeniton juustokakku (halkaisija 16 cm) 

Pohja:
100 g gluteenittomia Digestive-keksejä (Semper)
50 g margariinia

Täyte:
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g appelsiini tuorejuustoa (Pirkka)
4 liivatelehteä
appelsiinituoremehua

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata margariini ja murskaa sillä välin keksit. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Älä tiivistä liikaa, ettei pohjasta tule kova.

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Kiehauta muutama ruokalusikallinen appelsiinituoremehua ja liuota pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada liuos vaahdon joukkoon. Kaada täytevaahto pohjan päälle vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Irrota reunat varoen, ettei kakku repeä. Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti