sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Suppilovahverokeitto vaahdotettuna

Tänään lähdettiin siskon kanssa sienimetsään. Hyvän alun jälkeen pelin henki muuttui melkoiseksi saalistamiseksi. Suppilovahveroita saatiin yhteensä useampi litra, mutta suurin osa kerättiin ekan tunnin aikana ja toinen tunti oli yhtä jäljestämistä ja vaanimista. Vaan mistäpäs siitä! Ulkoiltua tuli ja saalis on ihan kiitettävä. Sieniä putsatessa mielessä alkoi pyöriä Haikon kartanossa joskus syöty sienikeitto, joka tarjoiltiin kahvikupeista. Ja siitä se sitten lähti...

Samettinen suppis-soppa
 

vajaa litra suppilovahveroita riittää
2 dl ruokakermaa
100 g sulatejuustoa
valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
(maitoa)

Paista sieniä pannulla, kunnes neste on irronnut ja haihtunut. Kaada kattilaan kerma ja sienet. Kuumenna, kunnes kiehahtaa. Lisää joukkoon sulatejuusto ja murskattu valkosipuli. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes sulatejuusto sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada keitto blenderiin ja surauta tasaiseksi. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna uudelleen. ...jotakuinkin noin mä sen taisin tehdä... Sopii hyvin vaikka alkukeitoksi...

 
Aamulla kävin pitkästä aikaa kirpputorilla. Tavoitteena oli löytää Santulle uusi pöytälamppu ja ehkä mahdollisesti jotain pientä sisustusjuttua. Ja tavoitteet toteutui! Santulle löytyi juuri oikeanlainen lamppu ja lisäksi ostin pienen harmaan lasikipon, josta mulle tulee mieleen 50-luku.
 

Se on kumma juttu, että just syyskuussa myin itse kirpputorilla pois kaiken maailman kippoja ja kuppeja ja nyt haalin niitä taas. Mutta hyvä näin: maku muuttuu ja saakin muuttua, ja on hienoa ettei kaikkea tarvi ostaa uutena eikä tavaroita heittää roskikseen. Kierrätys kunniaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti