lauantai 26. lokakuuta 2013

Raikas limepiirakka ja kiukkuilua kielen kanssa

Miksiköhän Key lime pie kuulostaa paljon paremmalta kuin limepiirakka? Koska mua ärsyttää se, että jotkut asiat kuulostaa paremmalta englanniksi, haluan ihan kiusallinikin kutsua sitä kotoisasti limepiirakaksi. Olkoon vaan kotoisin Floridan Key Westistä, mutta nyt ollaan Järvenpäässä ja jo pelkkä lime on täällä aika eksoottista, saati sitten joku Key lime pie... Ei sovi meidän pöytään!
Mutta tämä kelpaa:

Tulipa kuvasta surkea. Mutta se on ainoa, kun tuli se hoppu.

Jägeläinen limetorttu (Siitäs saat Key West!)

 Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g sulatettua margariinia

Täyte:
4 keltuaista
1 purkki (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl limen mehua (2-3 limeä)
2 tl raastettua limen kuorta

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulan margariinin kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 175 asteessa vajaa 10 minuuttia.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Vatkaa joukkoon kondensoitu maito, limemehu ja raastettu limen kuori. Vatkaa tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.

Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Kun otat piirakan uunista, keskusta on vielä vähän löysä... Jäähdytä piirakka ja siirrä sitten jääkaappiin yön yli tai vähintään 3 tunniksi.

Valmiin piirakan voisi koristellu vaikka kermavaahdolla ja limen viipaleilla, mutta mä en kerennyt: ovikello soi jo.

Ja näistä mä tykkään tänään muuten vaan: omista kotiportaista ja kotikadun kukkakaupan hirviöstä, josta tulee mieleen Pariisin Sacré-Coeurin torneista löytyneet örkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti