lauantai 26. tammikuuta 2019

Veriappelsiinin raikkautta salaatissa




Veriappelsiinien sesonki on parhaillaan ja värikkäät hedelmäviipaleet onkin tällä viikolla raikastaneet niin smoothieita kuin ruoka-annoksiakin. Tänään ruokaostoksilla inspiroiduin K-supermarketin kaamosresepteistä ja pyöräytin pirteän pakkaslenkin jälkeen mehevän salaatin veriappelsiinista ja mozzarellasta. Mulle ihan uusi yhdistelmä, mutta hyvin toimii! Siinä kauniin värisiä hedelmäviipaleita leikellessäni jäin miettimään hedelmän nimeä: en haluaisi liittää kauniiseen hedelmään mielleyhtymää verestä. Mun mielestä punaisen sävy tuo enemmän mieleen rubiinin kuin veren! Eikö voitais vaihtaa hedelmän nimi yleväksi rubiiniappelsiiniksi? Onhan maamyyräkin vaihdettu kontiaiseksi :) Mutta kai se on ajateltava niin, että jollei nimi miestä pahenna, niin ei sitten hedelmääkään!


Laitanpa vielä salaatin reseptinkin tähän omine muutoksineni, jos jotakuta kiinnostaa kokeilla. Ja kun kuitenkin sen irtolappusen hukkaan/unohdan...

1 veriappelsiini
1 appelsiini
1 mozzarellapallo
ripaus mustapippuria
rucolaa ja pinaattia
2 rkl suolapähkinöitä
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa

Kuori appelsiinit ja viipaloi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado lautaselle. Revi mozzarella paloiksi appelsiinien päälle. Ripottele mozzarellan päälle mustapippuria. Ripottele päälle vihreitä lehtiä ja suolapähkinöitä. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

2 kommenttia:

  1. Tuo kuva instassa sai veden herahtamaan kielelle ♥ Vaikken veriappelsiinin suuri ystävä olekaan, tuo yhdistelmä on varmasti hyvä. Pirskahteleva appelsiini ja pehmeä mozzarella, nam. Nimen vois minunkin puolesta vaihtaa :)
    Ihanaa pakkaspäivää Hanna ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainoslehtisen kuva mutkin sai tätä kokeilemaan, oli niin houkuttelevan näköinen :)
      Pakkaspäivä on tosiaan ollut ihana <3 Kiitos ja kivaa iltaa Maikku <3

      Poista