keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Kevät-messut sai haaveet nuotiopaikasta uuteen liekkiinPiipahdin lauantaina Helsingissä Kevät-messuilla. Tai tarkoitus oli piipahtaa, mutta kyllähän se piipahdus sitten venähti useammaksi tunniksi. Jos ei jo aiemminkin ollut kaipuu pihalle ja puutarhahommin, nyt se sitten viimeistäänkin iski. Kaikenlaista pientä pitäisi pihamaalla saada aikaiseksi ja oli ihanaa kierrellä inspiroivilla messuosastoilla. Päässä kuplii vielä nytkin kaikki ne ideat, värit ja kukkien paljous. Ja mikä mukavinta, ei ole edes sellainen olo, että mitään olisi pakko toteuttaa. Suurin nautinto oli ihan vaan se ideoiden paljous!Pihalle olisi kiva saada kasvihuone, poreamme ja tynnyrisauna. Oikeasti EI olisi, koska sitten meidän piha olisi täynnä rakennelmia vieri vieressä, eikä sellainen näyttäisi ollenkaan mukavalta. Mutta ihan vaan ajatuksen tasolla ne kaikki olisi aika kivoja :) Eemeli on jo tarjoutunut maksamaan puolet kasvihuoneesta, jos sellainen voitaisiin hankkia. Ei ehkä ihan tyypillinen 9-vuotiaan pojan haave, mutta oudonpiakin haaveita voisi lapsella olla!
Vanhassa kodissa meillä oli kaasugrillin lisäksi puugrilli. Arkena kaasugrilli on nopein ja helpoin, mutta välillä kaipaan pihalle tulta. Jos ei ruoanlaittoon, niin edes tuijotteluun.... ja vähän myös vaahtokarkkeja varten. Muutosta asti olen suunnitellut pihalle nuotiopaikkaa, jossa olisi sisältä mustaksi maalattu kaivonrengas, joka ulkopuolelta vuorattaisiin luonnonkivillä. Miehen mielestä sellainen on ruma, joten ei taida rengasta olla tulossa meidän pihaan, kun ei kolmen vuoden pehmittelykään ole tuottanut tulosta. Alan sitten itsekin kallistua sellaisen pienen rautaisen tulisijan puoleen. Olisihan se sitten helpommin siirrettävissäkin. Messuilla niitä katseltiin, mutta saa nähdä ollaanko vielä tämäkin kesä ilman luonnon tulta. Ja vaikka oltaisiinkin, ne eipä se haittaa: kaasugrilliä tykkään kuitenkin eniten käyttää ruuan laitossa ja se oikea tuli olisi sitten enemmän tunnelma-juttu satunnaiseen käyttöön. Hyvin pärjään siis ilmankin, mutta kyllä messuvierailu löi vähän bensaa liekkeihin. Saahan sitä haaveilla!

6 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia messuilta.
  Sieltä saa kivoja ideoita.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos messuterveisistä.
  Hiiligrilli on tosiaan noussut myös suosituksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni sanoo, että niin tulee parempaa ruokaa, mutta arjessa arvostan kyllä nopeutta. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Kyllä oikea tuli luo tunnelmaa <3 meillä on pihalla takka, ja tänään mies sanoi, että se pitää purkaa ja koota uudestaan = rakentaa kokonaan uusi. Meinäsi itku päästä, kun tiedän, että purkaminen tapahtuu huomattavasti nopeammin kuin uuden pystyttäminen. Kysyin, että riittäisikö vain pikkuinen tuunaus, koska tahdon sen oikean tulen..siis niinkuin tänäkin kesänä ;)

  Ihanaa viikonloppua haaveillen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tuli tuo tunnelmaa. Ymmärrän sun harmituksen, jos teillä menee takka purkuun. Toivottavasti saatte uuden valmiiksi pikavauhtia :)

   Poista