tiistai 30. elokuuta 2016

Omenahilloa monin mausteinAlan pikkuhiljaa kyllästyä tuohon omenasatoon. Jättäisi mut jo rauhaan! Ihaniahan omput on ja kaikki mitä niistä voi tehdä, mutta kun en ehdi tehdä mitään muuta kuin poimia omenoita! On jäänyt leipominen ja liikunta (tuo omenoiden keruu kyllä käy kuntoilusta...) ja olen jo kaivata hellan ääreen ja vispilän varteen. Kotikin on sotkussa, kun en halua jättää noita omppuloita maahan, ettei ne vaan houkuta rottia pihalle. Iiik!

Ennen tuota totaalista omenanpaisumusta ehdin keitellä valkeasta kuulaasta useamman erän hilloja, mausteita vähän vaihdellen. Yhteen erään lisäsin kanelia, yhteen vaniljaa ja yhteen limeä. Niin hyviä ovat kaikki, etten osaa edes valita niistä suosikkia. Eri mausteet saivat myös hilloerien värit poikkeamaan toisistaan. Ja lasipurkitkin loppui jo, mutta niin loppui tila jääkaapistakin, niin viimeiset pakkasin muovirasioissa pakastimeen.

Helppo omenahillo

1 kg omenoita (valkea kuulas)
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
Mausteeksi valinnan mukaan 1 tl kanelia tai 1 tl vaniljasokeria tai puolikkaan limen mehu.

Poista omenoista kodat omenaporalla. Lohko kattilaan ja kaada päälle vesi ja sokeri. Kuumenna silloin tällöin sekoitellen kunnes omenat pehmenee (n. 10 minuuttia). Lisää mausteet maun mukaan. Sekoita vielä sauvasekoittimella hillo sileäksi. Purkita desinfioituihin hillopurkkeihin. (Lasipurkit voi desinfioida keittämällä niitä hetki vedessä.)

Tätä kirjoittaessa aloin himoita omenahillolla täytettyä bostonpullaa. Ehtisiköhän viikonloppuna...?


2 kommenttia:

  1. Uhhuh...mä söin muksuna liikaa omppuhilloa, kun ei enää uppois...samaten omenamehu on vähän "plääh". Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista